Taip pat jis pridūrė, jog šis laivas bus netgi geresnis, nes galėtų plaukioti Arkties vandenyne ir būtų pajėgus pralaužti ledus.

„Nemanau, kad atsisakymas tiekti „Mistral“ tipo laivus naudingas Prancūzijos prezidentui. Tai sukels didžiulę krizę, teks mokėti netesybas, nes visa tai yra nurodyta sutartyje“, - įsitikinęs D. Rogozinas.

Taip pat jis pabrėžė, kad tuo metu, kai šie laivai buvo užsakyti, Rusija neturėjo tokių didelių laivų surinkimui būtinų technologijų, tačiau dabar šios technologijos jau yra, rašo naujienų agentūra ITAR-TASS.

Dmitrijus Rogozinas
Anot D. Rogozino, 2013 m. Indijos užsakymu pastačiusi karo laivą „Vikramaditya“ Rusija pademonstravo, jog yra pasirengusi statyti tokius didelius laivus, ypač atsižvelgiant į tai, jog Krymo teritorijoje yra sausų dokų, kuriuose galima statyti šios klasės laivus.

Atsakydamas į klausimą, ar ateityje Rusija ketina pirkti karo laivus iš užsienio valstybių, D. Rogozinas atsakė, jog niekada negalima teigti, jog kažko tikrai nebeįvyks.

„Tačiau Prancūzija turi pademonstruoti absoliutų savo kaip patikimo partnerio ir tiekėjo ketinimų rimtumą“, - pridūrė jis.

Taip pat D. Rogozinas pabrėžė, jog tuo atveju, jei Prancūzija patikimumo nepademonstruos, Rusija laivą pastatys pati.

D. Rogozinas informavo, kad galinės „Mistral“ tipo karo laivų dalys gaminamos Sankt Peterburge, todėl galima sakyti, jog pusė laivo surenkama Rusijoje.

„Ginklai, elektronika – visa tai taip pat gaminama Rusijoje“, - sakė D. Rogozinas. Anot jo, laivas – tai tiesiog didelė konstrukcija, kurią reikia surinkti, o tai padaryti jau mokama.

„Be to, judėdami šia kryptimi, mes greičiausiai galėsime statyti ledlaužių klasės laivus, o „Mistral“ tipo laivai nėra ledlaužiai“, - pabrėžė D. Rogozinas bei priminė, kad Rusijos klimatas atšiaurus.