Tai jis pareiškė per debatus televizijoje su vienu iš euroskeptikų lyderių Nigelu Farage'u, kurie buvo surengti likus dviem savaitėms iki referendumo dėl tolesnės šalies narystės Bendrijoje.

Proveržio kampanijoje įnirtingai siekiantis premjeras kritikavo N. Farage'o poziciją, kurią pavadino „mažosios Anglijos“ vizija, ir pasitelkė patriotizmo kortą, pareiškęs, kad balsavimas už išstojimą birželio 23-iosios referendume reikštų „pasidavimą, o mes nepasiduodame“.

D.Cameronas, kuris debatų metu laikėsi užtikrintai, sulaukė nemažai priešiškų klausimų iš auditorijos apie didelio masto ES piliečių imigraciją į Didžiąją Britaniją, kuri yra pagrindinis „Pasitraukimo“ stovyklos koziris referendumo kampanijoje.

„Išties bijau, kad mums pasitraukus, nukentės ekonomika“, – sakė premjeras per televizijos ITV transliuotus debatus, kurie vyko Londono Olimpinio parko komplekse.

„Sakyčiau, būtų teisingas reikalas, britų reikalas kovoti už Didžiąją Britaniją Europos Sąjungoje ir nepasirinkti Nigelo Farage'o siūlomos „mažosios Anglijos“ vizijos“, – pabrėžė jis.

Tuo tarpu kovingai nusiteikęs euroskeptiškos Jungtinės Karalystės nepriklausomybės partijos (UKIP) vadovas koneveikė Europos Komisijos pirmininką Jeaną-Claude'ą Junckerį (Žaną Klodą Junkerį) ir mosuodamas savo pasu kalbėjo apie būtinybę sugriežtinti sienų kontrolę.

„Esame britai, esame geresni už visa tai, neleisime niekam iš mūsų tyčiotis, ypač nerinktam Jeanui-Claude'ui Junckeriui, kad ir koks žavus jis būtų“, – sakė N. Farage'as.

Likus 16 dienų iki balsavimo D. Camerono vadovaujama „Brexit“ priešininkų stovykla turi 51 proc. palaikymą, o jų oponentus remia 49 proc. rinkėjų, rodo tyrimų projekto „What UK Thinks“ apklausų išvestiniai rezultatai.

D. Cameronas ir N. Farage'as laidos metu tarpusavyje nediskutavo, o kiekvienas po pusvalandį atsakinėjo į auditorijos klausimus.

Apžvalgininkai sako, kad jų pasirodymas tikriausiai nepakeitė daugelio žmonių nusistatymo.

ITV politikos redaktorius Robertas Pestonas socialiniame tinkle „Twitter“ rašė, kad D.Cameronas atrodė „nuglaistytas“, o N. Farage'as – „visiškai netrinkantis“.

BBC laidų vedėjas Nickas Robinsonas pridūrė: „Taškas „Pasitraukimo“ stovyklai – dominavo imigracija. Taškas „Pasilikimo“ stovyklai – D. Camerono užsidegimas“.

Pirmadienį buvo paskelbta, kad visuomenės palaikymas Britanijos pasitraukimui iš ES viršijo paramą tolesnei šalies narystei bloke – tai liudijo dvi apklausos, kuriose į priekį išsiveržė „Pasitraukimo“ stovykla.

Po šios žinios smuktelėjo Didžiosios Britanijos svaro kursas, pasaulio rinkose augant susirūpinimui dėl galimos suirutės „Brexit“ atveju.

Britai antradienį skubėjo registruotis balsavimui referendume, nes vidurnaktį (trečiadienį 2 val. Lietuvos laiku) baigėsi tam skirtas laikas.

Vien pirmadienį užsiregistravo balsuoti apie 226 tūkst. žmonių, tarp jų 148 200 jaunesnių nei 34 metų amžiaus rinkėjų – tyrimai rodo, kad dauguma šiai amžiaus grupei priklausančių britų pasisako už pasilikimą ES.