Apie tai pranešta premjero Konservatorių partijoje tvyrant sukilimo nuotaikoms, kurias kursto planuojamas referendumas dėl šalies narystės 28 valstybių Bendrijoje.

„Jei norite būti šioje vyriausybėje, turite laikytis požiūrio, kuriuo mes vadovaujamės siekdami (narystės sąlygų) persvarstymo, kad įvyktų referendumas su sėkmingu rezultatu“, - žurnalistams sakė D.Cameronas, kurį cituoja „The Guardian“, „The Daily Telegraph“ ir kiti laikraščiai.

„Visi vyriausybės nariai pasirašė programą, kuri išdėstyta Konservatorių partijos manifestą“, - sakė premjeras Didžiojo septyneto šalių viršūnių susitikimo Vokietijoje kuluaruose.

D.Cameronas žadėjo per referendumo kampaniją agituoti už šalies pasilikimą ES, jei bus peržiūrėtos Britanijos narystės Bendrijoje sąlygos. Plebiscitą numatyta surengti 2017-aisiais.

Tačiau spaudimą premjerui daro euroskeptikų sparnas jo Konservatorių partijoje, kuri parlamente turi nedidelę daugumą.

Daugiau nei 50 įstatymų leidėjų pareiškė, kad agituos už šalies pasitraukimą iš ES, jei premjerui nepavyks išsiderėti rimtų nuolaidų iš Briuselio.

Ši grupė, pasivadinusi „Konservatoriai už Britanija“, pasiryžusi vadovauti kampanijai už išstojimą, jei D.Cameronas neužsitikrins esminių pakeitimų, įskaitant laisvosios prekybos galių ir įstatymų kontrolės susigrąžinimą.

Po savo perrinkimo praėjusį mėnesį D.Cameronas ėmė aktyviai spausti Bendriją sutikti su jo reikalaujamomis reformomis.

Jis aktyviai važinėja po Europos sostines siekdamas paramos savo numatytoms reformoms, tarp kurių yra ES migrantų galimybių gauti socialines pašalpas Britanijoje suvaržymas.