D. Cameronas, kuris anksčiau yra sakęs, kad D.Trumpo raginimas uždrausti musulmonams įvažiuoti į JAV, yra „kvailas, sėjantis nesantaiką ir klaidingas“, neišsižadėjo šių savo komentarų, paklaustas apie galimybę susitikti su numanomu Respublikonų partijos kandidatu į prezidento postą.

Paklaustas, ar susitiks su verslo magnatu iki lapkritį vyksiančių prezidento rinkimų, britų premjeras televizijai ITV sakė: „Nežinau“.

„Tapo įprasta, kad kandidatai į Amerikos prezidento postą aplanko Europą ir Jungtinę Karalystę, ir jei taip nutiktų, man būtų labai malonu (susitikti)“, – sakė jis.

Gruodį D.Trumpas paragino „visiškai ir visuotinai uždrausti musulmonams atvykti į Jungtines Valstijas, kol mūsų šalies atstovai išsiaiškins, kas dedasi“, argumentuodamas, jog tai būtina dėl „dideliuose musulmonų gyventojų segmentuose jaučiamos didžiulės neapykantos amerikiečių atžvilgiu“.

Sekmadienį D. Cameronas televizijai ITV sakė: „Jokiu būdu neišsižadu to, ką sakiau apie politiką neįleisti musulmonų į Ameriką. Tikrai manau, kad ji neteisinga ir sėjanti nesantaiką“.

„Turime parodyti, kad problema, su kuria susiduriame, yra labai maža mažumos dalis, islamo ekstremistai, norintys suskaldyti mūsų visuomenes“, – sakė Britanijos vyriausybės vadovas.

D.Trumpas praėjusį pirmadienį įspėjo, kad jo santykiai su D.Cameronu gali būti prasti.

„Atrodo, mūsų santykiai nebus labai geri“, – sakė milijardierius verslo magnatas.

„Kas žino, tikiuosi su juo palaikyti gerus ryšius, bet jis bet kuriuo atveju nenori spręsti tos problemos“, - pridūrė jis.