Praėjus pusei metų, kai po itin prieštaringo Britanijos referendumo dėl narystės Europos Sąjungoje Th. May tapo premjere, ji pareiškė, kad vyriausybė turėtų imtis kurti stipresnę, glaudesnę visuomenę.

„Žinome, kas nutinka, kai pagrindinės centro krypties politika žlunga: žmonės puola į kraštutinumus, skaldymo politiką ir neviltį“, – nurodė konservatorių lyderė sakydama kalbą Londone.

„Jie atsigręžia į tuos, kurie siūlo lengvus atsakymus, teigia suprantą žmonių problemas ir visada žino, ką kaltinti“, – pareiškė ji.

„Matome, kaip tie kraštutiniai balsai pradeda pirmauti kai kuriose Europos šalyse. Radikalių kairiųjų ir kraštutinių dešiniųjų balsai žengia į priekį ir jaučia, kad atėjo jų laikas“, – pridūrė Th. May.

„Tačiau jie stovi ant pagrindinės krypties politikų, kurie per ilgai ignoravo teisėtus paprastų žmonių rūpesčius bei leido plėstis neteisybei ir susiskaldymui, pečių“, – sakė ji.

Kol kas Th. May daugiausia rūpinasi pasiruošimu „Brexit“. Derybos su ES dėl to turėtų prasidėti iki kovo pabaigos.

Ji taip pat prisiminė anksčiau, savo kadencijos pradžioje, sakytą kalbą, kad referendumo rezultatus iš dalies lėmė tai, kad žmonės „jautėsi atskirti nuo politinio ir socialinio Britanijos diskurso“.

Privalu spręsti problemas, susijusias su atlyginimų stagnacija, imigracija, darbo neužtikrintumu ir būsto kainomis, sakė ji. Be to, Britanijos premjerė keliskart paragino kurti „solidarią“ visuomenę.

Th. May teigimu, vyriausybė privalo naikinti Britanijos kartų, finansinį ir geografinį susiskaldymą.

Ji pažadėjo imtis veiksmų dėl būsto kainų, kad sumažintų jaunimo būgštavimus, bei sukurti naują pramonės strategiją, kuri padėtų po visą šalį paskirstyti darbo vietas ir turtą, kuris dabar yra susitelkęs Londone ir Anglijos pietryčiuose.