Jungtinės Karalystės (JK) parlamento narys iš valdančiosios konservatorių partijos ir buvęs valstybės sekretorius tarptautinei plėtrai Andrew Mitchellas sakė, kad praėjusį mėnesį prieš Jungtinių Tautų (JT) humanitarinės pagalbos konvojų Sirijoje, netoli Alepo miesto, įvykdytas išpuolis yra karo nusikaltimas, už kurį atsakinga Rusija.

Per ataką prieš JT ir Sirijos Raudonojo Pusmėnulio humanitarinės pagalbos konvojų žuvo apie 20 žmonių. JAV dėl šio įvykio kaltina Rusijos karo lėktuvus, kuriuos sako mačiusi įvykio vietoje. Rusija šiuos kaltinimus neigia.

"Kai kalbame apie padegamuosius ginklus ar amuniciją, pavyzdžiui, apie kasetines bombas, JT aiškiai sako, kad sistemingas tokių ginklų naudojimas tankiai apgyvendintose vietovėse yra prilyginamas karo nusikaltimui", - pirmadienį vėlai vakare šalies parlamente kalbėjo A. Mitchellas.

"Esame liudininkai įvykių, kurie prilygsta nacių elgesiui Ispanijoje, Gernikoje", - sakė A. Mitchellas, primindamas apie Ispanijos miesto sunaikinimą 1937 metais, kai jį subombardavo Adolfo Hitlerio vadovaujamos vokiečių karinės oro pajėgos - liuftvafė. Šio istorinio miesto bombardavimas įkvėpė Pablo Picasso nutapyti garsųjį to paties pavadinimo paveikslą.

Žurnalistų paprašytas pakomentuoti A. Mitchello teiginius, Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas prisipažino nieko nežinąs apie šį Didžiosios Britanijos politiką ir jo pasisakymų nekomentavo.