Be to, ji įsitikinusi, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nori pakenkti tarptautinei teisės sistemai, informuoja newsru.com.

„Dalis žmonių mano, kad turime atsisakyti branduolinės ginkluotės. Tai beveik pusę amžiaus buvo svarbi mūsų nacionalinio saugumo ir gynybos dalis, būtų visiškai neteisinga eiti šiuo keliu“, – pareiškė ji, pirmą kartą kalbėdama parlamente.

Th. May nuomone, iš tokių šalių, kaip Rusija ir Šiaurės Korėja, sklindanti grėsmė tebėra reali. Šis pareiškimas iš naujos britų premjerės lūpų nuskambėjo prieš parlamento balsavimą dėl povandeninių laivų, apginkluotų branduolinėmis balistinėmis raketomis „Trident“.

Th. May apkaltino V. Putiną noru suduoti smūgį tarptautinės teisės normoms.

„Kaip rodo neteisėtai aneksuoto Krymo pavyzdys, nėra abejonių, kad prezidentas V. Putinas nori pakenkti taisyklėmis grįstai tarptautinei sistemai tam, kad įgyvendintų savo interesus“, – pareiškė ji.

Praėjusią savaitę Th. May kalbėjo telefonu su Vokietijos kanclere Angela Merkel, Prancūzijos prezidentu Francois Hollande‘u ir Airijos ministru pirmininku Enda Kenny‘u.

Ji patikino Europos lyderius esanti pasirengusi vykdyti žmonių valią, kurie pasisakė už JK išstojimą iš Europos Sąjungos.

Britanijos ministrų kabineto vadovė pabrėžė, kad Londonui reikia laiko deryboms pradėti „Ministrė pirmininkė paaiškino, kad mums reikia laiko pasiruošti šioms deryboms, ir išsakė viltį, kad derybos gali vykti konstruktyviai ir pozityviai“, – sakė naujos britų premjerės kanceliarijoje.

Th. May tapo premjere atsistatydinus Davidui Cameronui, eurointegracijos šalininkui. Jis pranešė apie atsistatydinimą po birželio 23 d. referendumo. Th. May oficialiai pakeitė jį poste liepos 13 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1923)