CŽV slapta suplanavo transliuoti Irake netikrą vaizdo įrašą, kuriame netikras Saddamas Husseinas santykiauja su paaugliu berniuku.

Remiantis „Washington Post“, JAV žvalgybos agentūra taip pat nusitaikė į Osamą bin Ladeną su netikra propaganda, sukurdami filmą, kuriame „Al Qaedos“ lyderis būtų parodytas sėdintis prie laužo su savo artimais draugais, geriantis alkoholį ir besišnekantis apie turėtus jaunus berniukus.

Ginčai dėl projektų ir biudžeto deficito nulėmė, kad šie vaizdo įrašai taip ir nebuvo parodyti.

Tačiau jų atskleidimas yra gėdingas CŽV tuo metu, kai JAV prezidentas Barackas Obama pareikalavo išvalyti agentūrą po to, kai buvo uždrausti žiaurūs tardymo metodai, naudoti karo metu, valdant George’ui Bushui.

Buvę agentūros darbuotojai teigė, kad vaizdo įraše, kuriame S. Husseinas santykiauja su berniuku, būtų buvę filmuojami aktoriai.

„Atrodytų, kad buvo filmuota paslėpta kamera, – pasakojo vienas buvęs CŽV agentas. – Vaizdas labai neryškus, kaip lyg būtų filmuota slapta.“

Viena iš nešvarių triukų idėjų, apie kurias buvo diskutuota – planas pertraukti Irako televizijos transliacijas, parodant išgalvotą žinių pranešimą, kuriame į Saddamą Husseiną panašus žmogus paskelbtų apie savo atsistatydinimą.

Teigiama, kad šiems planams prieštaravo agentūros operacijų skyriaus vadovas Jamesas Pavittas ir jo pavaduotojas Hugh Turneris.

Saddamas Husseinas galiausiai buvo sučiuptas 2003 m. pabaigoje ir pakartas 2006 m. gruodžio mėn. Jo sūnus Uday‘us ir Qusay‘us buvo nužudyti susišaudymo su sąjungininkų būriais metu 2003 m. liepos mėn.