Jo teigimu, lėktuvas veikiausiai galėtų pasipriešinti radarų sunkiai pastebimam naikintuvui „F-22 Raptor“.

Kongreso komisijos Amerikos ir Kinijos ekonominių ir saugumo santykių klausimais posėdyje kalbėjęs W. Allmanas pripažino, kad labai sudėtinga rinkti žvalgybinę informaciją Kinijoje. Pasak atstovo, JAV dar neaišku, ar naujasis kinų naikintuvas galėtų pasipriešinti naikintuvui „F-22 Raptor“. Jis sakė esąs tikras, kad lėktuvas prilygs amerikiečių analogui.

Anksčiau Pentagono vadovas Robertas Gatesas teigė esąs įsitikinęs, kad JAV karinės oro pajėgos dar daugelį metų išsaugos taktinį pranašumą ore. Jo nuomone, pranašumą užtikrins kiti penktosios kartos naikintuvai – F-35, kurie šiuo metu dar tobulinami.

Kad paspartintų darbus, R. Gatesas, nepaisydamas kai kurių įstatymų leidėjų pasipriešinimo, priėmė sprendimą apsiriboti tik 187-ių naikintuvų F-22 pirkimu.

JAV Gynybos ministerija iki 2014 m. ketina įsigyti 513-a F-35 naikintuvų, o iki 2034 m. jau turėtų turėti apie 2,5 tūkst. tokių karinių naikintuvų.

Pentagono vadovas pabrėžė, kad kai Kinijos kariuomenė turės penktosios kartos naikintuvų, JAV jau turės daugiau nei tūkstantį F-22 ir F-35 naikintuvų. Taigi JAV pranašumas šioje srityje bus akivaizdus.