Ciklonas virto galingiausia pasaulyje šių metų audra, kurios keliamo vėjo greitis siekė iki 354 km/h. Jis rovė elektros stulpus ir vartė automobilius, rašo „Sky News“.

Šiaurės Marianų salose, kur taifūnas plėšė nuo namų stogus ir sutrikdė elektros tiekimą, buvo paskelbta nepaprastoji padėtis. Apie 400 salų gyventojų yra prisiglaudę laikinose prieglaudose.

„Mačiau daugybę išrautų elektros stulpų. Mačiau nuo kelių nuverstus automobilius. Mačiau daugybę nuplėštų stogų“, – „Pacific Daily News“ pasakojo Johnas Hirshas iš Amerikos Raudonojo Kryžiaus Saipane.

Saipano salą talžė devynis metrus siekiančios bangos, nurodo Nacionalinė orų tarnyba. Šios salos Tautų sandraugos sveikatos centre nuo sumušimų ir įpjovimų gydoma dešimt pacientų.

Pasak šio centro atstovo Coro Ados, šie žmonės susižalojo nuo krentančių nuolaužų, bet jų sužeidimai nėra kritiški.

Saipano gyventoja Jacquelyn Belk „Pacific Daily News“ sakė: „Vėjas išlaužė mano miegamojo langą ir pradėjo pūsti į vidų. Išsigandau, kad langinės sudaužys mano slankiojančias duris“.

„Visur mačiau nutrauktus elektros langus ir ant kelių užvirtusius medžius. Vairavimas tokiomis sąlygomis priminė labirintą, kuriame reikia apvažiuoti išverstus medžius“.

Prognozuojama, kad „Soudelor“ artimiausiomis dienomis per Ramųjį vandenyną judės į vakarus ir šiaurės vakarus. Susilpnėjęs taifūnas savaitgalį turėtų pasiekti Taivaną.