Parodą prižiūrėjusi darbuotoja Julija papasakojo, kad vyriškis elgėsi labai neadekvačiai – daužė skulptūrą, langus, niokojo kitus kūrinius.

Parodų salėje matyti kraujo pėdsakai, nes užpuolikas pats susižeidė.
Atvykusi policija įsibrovėlį išsivedė, o parodos kuratoriai bando įvertinti padarytą žalą.

Teisėsaugininkai į Dailininkų sąjungos galeriją buvo iškviesti 14:20. Pranešta, kad vienas parodos lankytojas neadekvačiai elgiasi, išdaužė stiklą ir krauju ištepė meno kūrinius. Iškelta baudžiamoji byla dėl chuliganizmo, o vyriškis (gimęs 1986 m.) perduotas medikams.

Greitosios medicinos pagalbos tarnybos atstovė Sanita Maleja portalui DELFI.lv pasakė, kad policijos pareigūnai perdavė vyriškį medikams, kurie jį nugabeno į gydymo įstaigą, kur jam buvo nustatyti nedideli įbrėžimai.

S. Maleja neatskleidė į kurią konkrečiai gydymo įstaigą jis nuvežtas. Portalui DELFI.lv pavyko išsiaiškinti, kad įsibrovėlis nugabentas į Rygos psichiatrinių ir priklausomybės ligų centrą.

Suniokotas S. Dali darbas yra bronzinė skulptūra „Angelo pasirodymas“. Taip pat buvo sutepta daug paveikslų iš nuolatinės galerijos ekspozicijos.

Anksčiau buvo pranešta, kad Latvijos dailininkų sąjungos galerijoje iki rugsėjo 27 dienos vyksta dviejų didžiausių šiuolaikinių ispanų menininkų skulptūros, keramikos ir grafikos darbų paroda.
Šioje parodoje Rygoje pirmą kartą eksponuojama 30 Pablo Picasso keramikos darbų, taip pat visi Salvadoro Dali keramikos darbai ir garsiausios jo skulptūros.

„Moteris ugnyje, siurrealistinės gėlės ir kiti fantastiški S. Dali darbai... Lankytojams bus suteikta reta proga palyginti du genijus ir jų požiūrį į moteris, koridą, kaitriąją Ispaniją ir daug ką kita“, – taip parodą pristatė jos kuratoriai.

Parodoje eksponuojama daugiau nei 200 Salvadoro Dali ir Pablo Picasso darbų originalų.

Parodą organizuoja Latvijos dailininkų sąjunga ir kolekcionierius bei mecenatas Aleksandras Šadrinas.