Minios gerbėjų, tarp kurių buvo apsigobusių Prancūzijos arba Portugalijos vėliavomis, susirinko Paryžiaus simbolio papėdėje prieš ir po rungtynių, kuriose Portugalija netikėtai įveikė Prancūziją rezultatu 1:0, kai jie nebuvo įleisti į sausakimšą aistruolių zoną, kurioje buvo susirinkę apie 90 tūkst. žmonių, nurodė sostinės policija.

Kiti areštai įvyko prie stadiono „Stade de France“, kuriame vyko mačas. Ten kai kurie futbolo gerbėjai buvo suimti dėl viešosios tvarkos pažeidimų.

Eifelio bokšto papėdę apgaubė ašarinių dujų debesys, kai riaušių policija stengėsi atremti jaunuolius, sukūrusius laužus ir net deginusius automobilius, taip pat svaidžiusius butelius bei kitus daiktus į policininkus, sakė naujienų agentūros AFP fotografai.

Taktinę aprangą dėvintys policininkai grūmėsi su minia, o bent vienas policijos sunkvežimis čaižė demonstrantus vandens patrankos čiurkšlėmis.

Policija, paskelbusi per „Twitter“, kad aistruolių zona yra perpildyta, taip pat skelbusi tą žinią per metropoliteno informacijos sistemą, naudojo vandens patranką protestuotojų užkurtiems laužams gesinti.

Vakare ant žemės mėtėsi sulaužytų užtvarų liekanos ir stiklo šukės, degė šiukšlių krūvos, o ugniagesiai vėliau buvo pasiųsti gesinti didesnių gaisrų sostinės gatvėse, tarp jų bent vieną liepsnojantį automobilį.

Praėjusią savaitę riaušių policija panaudojo ašarines dujas per susirėmimus su jaunuoliais Eliziejaus Laukų bulvare, kai Prancūzijos komanda pateko į UEFA Euro 2016 finalą.

Per ankstesniu susirėmimus, vykusius birželio 11 dieną tarp Anglijos ir Rusijos komandų gerbėjų Marselyje, buvo sužeisti 35 žmonės, o Prancūzijos prokurorai dėl tų neramumų labiausiai kaltino apie 150 „gerai pasiruošusių“ rusų aistruolių, kurie įnirtingai puldinėjo Anglijos komandos sirgalius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)