Nors iš pradžių buvo pranešta apie šūvius, Albukerkės policijos departamentas socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad šis faktas „nepatvirtintas“.

Šimtai protestuotojų, kritiškai nusiteikusių prieš D. Trumpo retoriką imigracijos tema, antradienio vakare susirinko ten, kur vyko jo palaikymo mitingas.

Jie mėgino įveikti metalines užtvaras ir patekti į konferencijų centrą. Pats D. Trumpas renginį jau buvo palikęs.

Policija pranešė, kad pareigūnų žirgai buvo apmėtyti akmenimis ir buteliais, tačiau pareigūnai „Twitter“ numenkino savo susidūrimus su protestuotojais, teigdami, kad jie nenaudojo ašarinių dujų ir nei vieno protestuotojo nesuėmė. „Dūmai, kurie matėsi, nėra ašarinės dujos, tai tik dūmai. Šį kartą ašarinių dujų mes nenaudojome“, – rašoma policijos žinutėje.

Tai ne pirmas atvejis, kai per D. Trumpo renginį įvyksta smurto proveržis. Kovo mėnesį tarp D. Trumpo rėmėjų ir protestuotojų smurtiniai susirėmimai vyko Čikagoje. Tada D. Trumpas nusprendė renginį atšaukti.

Protestuotojams teko susidurti su smurtu ir pačiuose renginiuose. Vienas buvo apkumščiuotas Šiaurės Karolinoje, vėliau šiame incidente dalyvavusiam D. Trumpo rėmėjui vėliau buvo pateikti kriminaliniai kaltinimai.