Televizijos darbuotojai atsisako pripažinti naująjį generalinį direktorių Jiržį Hodačą, nes kaltina parlamento suformuotos Čekijos televizijos tarybos gruodžio mėnesį paskirtą vadovą politiniu šališkumu ir nerimauja dėl savo žurnalistinio darbo laisvės. Protestuojantys televizijos darbuotojai užėmė kai kurias studijas ir nuo gruodžio 23 dienos "piratiškai" transliuoja savo laidas.

Po antradienį keturias valandas trukusio partijų lyderių susitikimo Vaclavas Klausas, kurio Demokratinė piliečių partija (ODS) vienintelė iš pagrindinių partijų teberemia J.Hodačą, pareiškė, jog kompromiso rasti nepavyko, o dabartinis netikrumas gali tik dar labiau padidinti įtampą. Jis, tiesa, pridūrė, jog žlugusios derybos nereiškia, kad jo partija nustos parlamente rėmusi socialdemokratų mažumos Vyriausybę.

Socialdemokratų vadovybė paragino televizijos generalinį direktorių atsistatydinti ir taip atverti kelią deryboms, bet premjeras Milošas Zemanas po antradienio susitikimo pabrėžė, kad arba niekas neatsistatydina, arba savo dabartinių pozicijų atsisako abi pusės.

Direktorius J.Hodačas sugebėjo nuslopinti protestuojančių darbuotojų transliacijas ir pakeisti jas jam ištikimos komandos naujienomis. Nepaisant to, dalis kabelinės televizijos abonentų bei žiūrovų, turinčių palydovines antenas, dar gali stebėti ir "maištininkų" laidas. Pirmadienį pastarieji pareiškė, kad jų protesto akcija peraugo į oficialų streiką, tačiau toliau tęsė tiesioginių laidų transliavimą.