"Vienas iš sunaikintų kovotojų atpažintas kaip pagrindinis tarptautinės teroristinės organizacijos "al Qaedos" pasiuntinys Šiaurės Kaukaze", - sakoma NAK informacijos centro pranešime, kurį "Interfax" gavo penktadienį.

Pranešime priduriama, kad tai iš Saudo Arabijos kilęs kovotojas, pravarde Mohannedas.

Pagal pranešimą, ketvirtadienį, balandžio 21 dieną, 11 val. 50 min. kalnuotoje miškų vietovėje į rytus nuo Seržen Jurto gyvenvietės Šalio rajone Čečėnijoje Vidaus reikalų ministerijos pajėgos, priklausančio Čečėnijos respublikos operatyviniam štabui, aptiko maždaug šešių ginkluotų žmonių grupę.

"Nusikaltėliai buvo pradėti persekioti, siekiant juos sulaikyti. 17 val. 30 min. trys iš aptiktų kovotojų per ginkluotą pasipriešinimą buvo sunaikinti. Žuvusių ir sužeistų teisėsaugos institucijų darbuotojų nėra", - pažymima pranešime.

NAK pažymi, kad Mohannedas drauge su Doku Umarovu buvo labiausiai žinomi tarp kovotojų, jis buvo laikomas neginčijamu religiniu autoritetu ir įtakingu lauko vadu.

"Remiantis informacija, gauta iš anksčiau sulaikytų kovotojų, pastaraisiais metais Mohannedas buvo D.Umarovo varžovas kovotojų pogrindyje. Beveik visi teroro aktai, kuriuos įvykdė teroristai mirtininkai pastaraisiais metais Rusijos Federacijos teritorijoje, buvo parengti jam tiesiogiai dalyvaujant", - pabrėžia NAK.

Mohannedas ir D.Umarovas buvo specialiųjų tarnybų ir teisėsaugos institucijų labiausiai ieškomi kovotojai.

Todėl "nuo praėjusio rudens, nuolat vykstant Rusijos Federalinės saugumo tarnybos ir VRM jo paieškos operacijoms, jis pasitraukė į gilų pogrindį ir buvo aptiktas suderintais respublikos ir Federacijos teisėsaugos institucijų ir specialiųjų tarnybų veiksmais", - pažymėjo NAK.