Išvakarėse Kutaisio miesto teismas patenkino prokuratūros prašymą leisti dviem mėnesiams suimti V.Merabišvilį, kuris yra kaltinamas korupcija, vyriausybinių lėšų iššvaistymu ir tarnybinių įgaliojimų viršijimu.

V.Merabišvilio advokatai nurodė žurnalistams, kad artimiausiu metu apskųs Kutaisio teismo sprendimą.

Gruzijos sostinės 9-ajame kalėjime jau kelis mėnesius nuosprendžio paskelbimo laukia buvęs šalies gynybos ir vidaus reikalų ministras Bačo Achalaja. Jis taip pat kaltinimas tarnybinių įgaliojimų viršijimu.

Tbilisio meras dėl laisvės yra pasirengęs atsidurti už grotų

Tbilisio meras Gigis Ugulava, kuris ketvirtadienio naktį grįžo iš užsienio į Gruziją, pareiškė nesirengiąs niekur bėgti, nors jam ir gresia areštas.

"Niekas nesirengia bėgti iš Gruzijos ir visi grįš. Jei kelias į laisvę eina per kalėjimą, tai mes nueisime tą kelią. Šiandien areštavo (ekspremjerą) Vano Merabišvilį, rytoj gali areštuoti mane arba kažką kitą, bet tie areštai nieko nepakeis. Vyriausybė mėgina garsiais areštais nuslėpti savo nesugebėjimą spręsti realias problemas", - žurnalistams sakė G.Ugulava.

Su Tbilisio meru tuo pačiu lėktuvu į Gruziją grįžo ir V.Merabišvilio žmona Tako Salakaja, apie kurią išvakarėse pasklido informacija, kad ji pabėgo iš Gruzijos, baimindamasi, jog gali būti areštuota ryšium su 2006 metais įvykdytu Tbilisio banko tarnautojo Sandro Girgvlianio nužudymu.

Pastarosiomis dienomis Gruzijos prokuratūros atstovai ne kartą pakartojo, jog ši byla yra peržiūrėta, o banko tarnautojo nužudymo užsakovai ir vykdytojai bus nubausti.

2006 metais V.Merabišvilio, kuris tuomet vadovavo VRM, žmona kartu su keliais aukštais šios ministerijos pareigūnais leido laiką viename Tbilisio restoranų.

Kaip teigiama, jų kompanija nusprendė išvyti iš restorano šalimais sėdėjusius jaunuolius, tarp jų ir S.Girgvlianį.

Apsaugininkai įvykdė savo vadovų įsakymą - jie ištempė iš restorano jaunuolius, o S.Girgvlianį išvežė už miesto ir sumušė iki mirties vienoje negyvenamoje vietoje.

Buvusi valdžia apsaugininkus už žmogžudystę pasodino už grotų, bet po trejų metų jie išėjo į laisvę.