Teigiama, jog 89 metų Margaret Papandreou, kurios sūnus George'as ministro pirmininko pareigas ėjo per patį euro zonos krizės apogėjų, priklauso vadinamam „Lagarde sąrašui“ – Graikijos piliečiams, kurių turtas paslėptas Šveicarijoje.

Mokesčių vengimu įtariamų asmenų sąrašas, pavadintas pagal Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovę Christine Lagarde, tuo metu, kai Graikija laikosi griežtų taupymo priemonių, sukėlė didžiulį visuomenės pasipiktinimą.

M. Papandreou, kurios velionis vyras taip pat yra buvęs ministru pirmininku, neigė įtarimus, kuriuos paskelbė du Graikijos laikraščiai. 

„Kodėl taip meluojama? Kodėl taip puolama? Veikiausiai todėl, kad mano šeima niekuomet netarnavo šios šalies interesų grupėms“, - sakė ji savo pranešime spaudai.

G. Papandreou, kuris 2011 metais atsistatydino iš ministro pirmininko posto, bet tebėra parlamento narys, tvirtino, jog tai tėra „gandai be jokių faktų“. Jo teigimu, tai dalis priešiškos reakcijos į jo kovą su korupcija, kurią jis pradėjo eidamas premjero pareigas.

2009 metais atėjusi į valdžią, jo vyriausybė paskelbė, kad Graikijos finansinė padėtis yra kur kas blogesnė, negu iš pradžių buvo manoma. Dėl to buvo kalti ir Graikijos piliečiai, vengiantys mokėti mokesčius.
M. Papandreou pavardė buvo minima policijos pranešime, kuris praėjusį mėnesį buvo skaitomas parlamentarams.

„Lagarde sąrašą“ Graikijai pateikė Prancūzijos vyriausybė, kol Ch. Lagarde tebebuvo finansų ministrė Nicolas Sarkozy vyriausybėje.