Susikompromitavęs buvęs TVF vadovas ir jo žmona Anne Sinclair tvirtina, kad žiniasklaidos ir N.Sarkozy padėjėjo Henri Guaino komentarai pažeidė jų teisę į privatumą, nurodė teisininkai.

Pagal Prancūzijos įstatymus už šį nusižengimą numatyta baudžiamoji atsakomybė.

D.Straussas-Kahnas siejamas su ikiteisminiu tyrimu dėl vieno neteisėto prostitucijos tinklo, veikusio prabangiuose viešbučiuose Prancūzijos šiauriniam mieste Lilyje ir keliuose viešnamiuose Belgijoje.

Remdamasi nutekinta šio tyrimo medžiaga, žiniasklaida skelbė, kad Lilyje dirbusios prostitutės būdavo vežamos į Paryžių ir Vašingtoną linksminti tuomečio TMF direktoriaus per orgijas restoranuose ir penkių žvaigždučių viešbučiuose.

D.Straussas-Kahnas pareikalavo, kad jį apklaustų teisėjai, taip pat būtų pradėtas tyrimas dėl konfidencialios medžiagos nutekinimo, bet kol kas neaišku, ar jam bus pateikti kokie nors kaltinimai.

Jo advokatai antradienį nurodė apskundę dienraštį "Le Figaro" ir savaitraščius "L'Express", "Nouvel Observateur", "Paris Match" ir VSD.

Taip pat planuojama pateikti skundą dėl H.Guaino, kuris viename televizijos interviu pareiškė, jog D. Strausso-Kahno veikla "yra zonoje, kur privatus gyvenimas susieina su nusikalstamumu".

62 metų Socialistų partijos politikas, anksčiau laikytas pretendentu į Prancūzijos prezidento postą, atsistatydino iš TVF vadovo pareigų gegužę, kai buvo suimtas Niujorke ir apkaltintas mėginimu išžaginti vieną viešbučio kambarinę.

Ši byla galiausiai žlugo, tačiau į Prancūziją grįžęs D.Straussas-Kahnas buvo toliau persekiojamas skandalų.