Lietuva ir kitus Europos Sąjungos naujokės ilgai ir nuosekliai reikalavo stabdyti šį sandorį, ypač agresijos prieš Ukrainą fone. Francois Hollande'o administracija netikėtai pakeitė poziciją ir „Mistral“ pardavimą įšaldė prieš pat neseniai vykusį NATO viršūnių susitikimą Velse. Na, o N. Sarcozy viešai pareiškė jaučiantis gėdą dėl tokio savo įpėdinio sprendimo.

„Man gėda, kad suspendavome „Mistral“ perdavimą Rusijai NATO viršūnių susitikimo išvakarėse“, - trečiadienio vakarą socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė N. Sarkozy.
Kadenciją baigusio prezidento pareiškimas sukėlė diskusijų audrą. „O kai Gaddafi priėmėte kaip princą, jums nebuvo gėda?“ - klausia viena „Twitter“ vartotoja.

Netrūko ir kitokių nuomonių. Europarlamento rinkimuose Prancūzijoje triumfavusi prorusiška radikalė Marine Le Pen pareiškė, kad jai taip pat gėda – ir dėl to, kad Prancūzija 1995 m. įstojo į NATO. Šalis nuo 1966 m. buvo sustabdžiusi savo narystę Aljanse.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (329)