92 metų 41-asis JAV prezidentas į į Hjustono metodistų ligoninę Teksaso valstijoje buvo išvežtas sausio 14 dieną. Jam buvo nustatytas bakterinis plaučių uždegimas.

Kiek vėliau buvo hospitalizuota ir jo 91 metų žmona Barbara. Ji buvo gydoma nuo virusinio bronchito ir išleista namo prieš kelias dienas.

„Prezidentas George'as H. W. Bushas šiandien buvo išrašytas iš Hjustono metodistų ligoninės, kur buvo gydomas nuo plaučių uždegimo“, – pranešime sakė jo atstovas Jimas McGrathas.

Kol buvo ligoninėje, buvusiam prezidentui dvi paras buvo įstatytas intubacijos vamzdelis, padėjęs jam kvėpuoti.

G. H. W. Bushui taip pat yra diagnozuota Parkinsono liga, dėl to jis sėdi vežimėlyje, tačiau, pasak gydytojų, tai neturėjo didelės įtakos šiam jo susirgimui. Prezidentas serga retesnės formos Parkinsono liga, kuri paveikia tik jo apatinę kūno pusę.

Labiau buvo nerimaujama dėl garbaus jo amžiaus.

Kaip sakė gydytojai, buvęs prezidentas su žmona gavo gausybę palaikymo žinučių, be to, viena šeima jam įteikė atviruką su linkėjimu pasveikti, kuris vėliau kabėjo jo palatoje.

„Jis yra dėkingas už daugybę maldų ir gerų žinučių, kurias jis gavo gulėdamas (ligoninėje), taip pat ir už pasaulinio lygio priežiūrą, kurią jam suteikė jo gydytojai bei seselės“, – sakė J.McGrathas.

G. H. W. Bushas, vadovavęs šaliai 1989–1993 metais, yra seniausias iš penkių tebegyvenančių buvusių JAV prezidentų.

G. H. W. Bushas yra vienos iškiliausių Amerikos politinių dinastijų patriarchas. Vienas jo sūnus, George'as W. Bushas , dirbo prezidento poste 2001–2009 metais, o kitas – buvęs Floridos gubernatorius Jebas Bushas – pernai siekė tapti Respublikonų partijos kandidatu į prezidento postą.