Šie balsai gali lemti, kam atiteks 25 Floridos rinkikų balsai, būtini laimėti šalies vadovo rinkimus. Padavus šį apeliacinį skundą, į įsiplieskusią dramatišką teisinę kovą tarp G. W. Busho ir jo varžovo demokrato Al Gore'o (Elo Goro) pirmą kartą buvo įtraukta ir šalies aukščiausioji teisinė instancija.

Paraginę teismą kuo greičiau išnagrinėti ginčą, Teksaso gubernatoriaus teisininkai sakė: "Tai yra didžiausios nacionalinės reikšmės teisminis ginčas... Nuo jo priklauso Jungtinių Valstijų prezidento rinkimų rezultatai".

G. W. Busho teisininkai padavė apeliacinį skundą nepraėjus nė 24 valandoms nuo Floridos Aukščiausiojo teismo nutarimo, įpareigojančio įskaityti rankomis perskaičiuotų balsų, atiduotų per prezidento rinkimus šioje valstijoje, rezultatus, kuris atgaivino A. Gore'o viltis nurungti Teksaso gubernatorių.

G. W. Busho teisininkai dviejuose apeliaciniuose skunduose įrodinėja, kad dėl "savavališko, nestandartizuoto ir selektyvaus rankinio perskaičiavimo" kyla grėsmė, jog gali būti pakeisti prezidento rinkimų rezultatai ir pažeistos įvairios konstitucinės teisės.

G. W. Busho teisininkai taip pat padavė skundą į Floridos valstijos teismą, kuriame reikalauja į galutinius valstijos balsavimo rezultatus įskaityti visus užsienyje tarnaujančių karių atiduotus balsus. Respublikonai tvirtina, kad rinkimų komisijos, skaičiavusios užjūrio balsus, pripažino negaliojančiais kelis tūkstančius kariškių balsavimo biuletenių.

A. Gore'o rinkimų štabas pareiškė, kad G. W. Bushas, žengdamas JAV Konstitucijai prieštaraujantį žingsnį ir ragindamas federalinį Aukščiausiąjį Teismą įsikišti į valstijos Aukščiausiojo teismo jurisdikciją, siekia sukelti teisinės sistemos krizę šalyje.

A. Gore'o patarėjas teisiniais klausimais pareiškė, kad, jo nuomone, Aukščiausiasis Teismas greičiausiai ilgai nesvarstęs atmes G. W. Busho ieškininį prašymą, nes klausimai dėl balsų perskaičiavimo Floridoje priklauso valstijos Aukščiausiojo teismo kompetencijai.

JAV Aukščiausiame Teisme posėdžiauja devyni teisėjai. Septynis iš jų eiti šių pareigų paskyrė prezidentai respublikonai. Tuo tarpu iš septynių Floridos Aukščiausiojo teismo teisėjų šešis paskyrė gubernatoriai demokratai, o vieną - demokratai ir respublikonai kartu.