Kaip praneša naujienų agentūra „BG News“, Sirijos ir Afganistano piliečių protesto akcija prasidėjo pirmadienio rytą. Pabėgėliai nepatenkinti gyvenimo sąlygomis ir nori palikti Bulgariją. Pabėgėlių įkurdinimo centro teritoriją užblokavo policijos ir žandarmerijos pajėgos.

Pranešimų apie nukentėjusiuosius ir sulaikytuosius kol kas negauta.

Migrantai Lesbo saloje užpuolė prieglobsčio paramos biurą, kilo gaisras

Pranešama, kad Graikijoje agresijos protrūkis kilo reiškiant nepasitenkinimą dėl prastų gyvenimo sąlygų į šalį atvykusiems prieglobsčio prašytojams.

Anot žiniasklaidos, gaisrą sukėlė iš Pakistano atvykę migrantai. Pabėgėliai skundžiasi dėl prastų gyvenimo sąlygų ir dėl to, kad vilkinamas procesas pabėgėlio statusui gauti.

Pakistaniečiai užėmė Europos prieglobsčio paramos biuro postus, kuriuose dirbo prieglobsčio prašymus svarstanti tarnyba, ugniai įsiplieskus gaisrininkai pradėjo žmonių evakuaciją. Suvaldyti įsiaudrinančių migrantų atvyko specialiosios policijos pajėgos.

Situacija Lesbo saloje paaštrėjo paskutinėmis dienomis, nes čia atvykstančių prieglobsčio prašytojų skaičius pastaruoju metu auga. Į Šiaurės Egėjo salas kasdien atvyksta netoli 350 migrantų, tuo metu pagal Briuselio ir Ankaros susitarimą į Turkiją per parą grąžinama 10 kartų mažiau nei atvykusiųjų, todėl pabėgėlių priėmimo centrai, ypač Lesbo saloje, smarkiai perpildyti.