30 metų informacinių technologijų profesionalas Danas Suski iš San Francisko pasakojo, jog balandžio 21 dieną audringoje jūroje kartu su savo seserimi, 39 metų architekte iš Sietlo Kate Suski, galynėjosi su 90 kg sveriančiu marlinu. Į katerio vidų patekęs vanduo užtvindė variklio skyrių, priversdamas kapitoną radijo ryšiu kviestis pagalbą, rašo guardian.co.uk.

Bangoms pradėjus talžyti laivą, į vidų pribėgo dar daugiau vandens. Kapitonas broliui ir seseriai numetė gelbėjimosi liemenes. „Šokite lauk! Šokite lauk!“, - kapitono žodžius per interviu telefonu naujienų agentūrai „Associated Press“ prisiminė K. Suski.

Brolis ir sesuo pakluso ir kartu su kapitonu bei pirmuoju jo padėjėju šoko į vandenį. Nepraėjus nė penkioms minutėms, žvejybinis kateris nuskendo. Žmonės plūduriavo mažiausiai už 13 km nuo kranto ir buvo mėtomi didžiulių bangų.

„Kapitonas mums sakė laikytis drauge ir kad pagalba jau pakeliui, kad mums tereikia laukti“, - pasakojo K. Suski.

Praėjus valandai, D ir K. Suski pametė iš akiračio kapitoną bei jo padėjėją ir nusprendė plaukti į krantą. Tuomet lietus ir bangavimas užtemdė kranto liniją. „Mes matėme tik bangas ir pilkumą“, - sakė D. Suskis.

Netoliese praskrido vienas lėktuvas ir sraigtasparnis, bet brolio ir sesers niekas nepastebėjo.

Brolis ir sesuo plaukė beveik 14 valandų. Rankomis irdamiesi per jūrą jie stengėsi kalbėtis. D. Suski teigė mėginęs negalvoti apie filmą „Open Water“ („Palikti vandenyne“), kuriame pasakojama apie nardytojų porą, atsilikusią nuo grupės ir užpultą ryklių. Jo sesuo tvirtino taip pat niekaip negalėjusi atsikratyti minčių apie ryklius. „Buvau taip išsigandusi, jog maniau, kad tuoj vemsiu“, - sakė ji.

Kai šviečiant mėnesienai jie galiausiai atsidūrė per 10 metrų nuo sausumos, brolis ir sesuo prieš save išvydo stačias uolas. Jie suprato, jog gali būti mirtinai uždaužyti, jei priplauks arčiau.

Jie nusprendė irtis palei krantą, kol maždaug vidurnaktį pamatė smėlio ruožą. Išlipę į krantą jie griuvo ant žemės, kurį laiką susiglaudę pagulėjo, o tuomet pradėjo rauti žolę ir krūmus, kad turėtų kuo prisidengti ir sušiltų. Šiek tiek pailsėję jie patraukė gilyn į sausumą, braudamiesi pro tankius krūmynus, pakeliui nusiskindami karčių mangų ir stabtelėdami užkąsti žalių bananų.

Po trijų valandų jie pastebėjo jauną ūkininką, ėjusį kartu su šunimi. Jis pavaišino nelaimėlius sausainiais, davė atsigerti vandens ir kartu su jais palaukė, kol atvyko policija.

„Mes jo paklausėme, ar jis ką nors žino apie kapitoną ir jo padėjėją, - pasakojo K. Suski. – Jis teigė prieš dieną matęs žinias ir kad jie tuo metu dar nebuvo rasti. Pajutome tragedijos nuojautą, kuriai nebuvom pasiruošę“.

Brolis ir sesuo buvo nugabenti į ligoninę, kur jiems buvo sulašinta intraveninių skysčių. Jie sužinojo, kad kapitonas ir jo padėjėjas buvo išgelbėti, vandenyje praleidę 23 valandas.

Sent Lusijos turizmo ministras žmonių išsigelbėjimą pavadino stebuklu. Salos jūsų reikalų padalinys šiuo metu tiria, kodėl laivas nuskendo. Jūrų policijos seržantas Finley Leonce`as teigė, kad jie jau apklausė kapitoną ir kad policija neįžvelgia jokių nusikalstamos veiklos ar tyčinio valties nuskandinimo požymių.