Jis yra vyras, kuris stebėjimo kamerų nuotraukoje mūvi vieną juodą pirštinę. Jo brolis Khalidas susisprogdino Malbeko metro stotyje, teigia kaltintojai.

Antrojo savižudžio sprogdintojo, esančio nuotraukos kairėje, kuris taip pat mūvi vieną pirštinę, tapatybė dar nenustatyta.

Belgijos policijos pareigūnai šiuo metu ieško dar vieno įtariamojo, kurio vardas ir pavardė neskelbiami.

Briuselio oro uoste susisprogdinęs Ibrahimas El Bakraoui (Ibrahimas Bakravis) šiukšlių dėžėje paliko skubiai surašytą atsisveikinimo laišką, kuriame jis rašė neturėjęs kur dėtis, kai policija pradėjo jo medžioklę, trečiadienį pranešė Belgijos federalinis prokuroras.

I.El Bakraoui paliktame ir nevilties pilname raštelyje, kurį po išpuolio aptiko policijos pareigūnai, rašoma: „Nežinau, ką daryti. Bėgu, slapstausi, manęs visi ieško. Jeigu pasiduočiau, gyvenimą baigčiau kalėjimo vienutėje“.

Paviešinti įtariamų sprogdintojų atvaizdai

I.Bakraoui laiške rašoma, kad jis „skubėjo“, nežinojo ką daryti, buvo visur medžiojamas ir nebesijautė saugus, sakė Federicas van Leeuwas spaudos konferencijoje.

„Aš nenorėjau galų gale atsidurti kameroje šalia jo“, – pridūrė prokuroras, cituodamas mirtininko žodžius.

Manoma, kad laiške veikiausiai yra kalbama apie įtariamąjį dėl Paryžiaus teroro atakų Salahą Abdeslamą, kuris, kaip pranešama, buvo susijęs su I.Bakraoui ir kuris buvo suimtas Belgijoje praėjusią savaitę.

Raštelis, kurį Belgijos pareigūnai įvardija kaip atsisveikinimo laišką, buvo paliktas kompiuteryje, išmestame į šiukšlių konteinerį viename Briuselio rajone.

Briuselio policijai perduotas kompiuteris su asmenų, susijusių su teroristine „Islamo valstybės“ (IS) grupuote, korespondencija. Tai trečiadienį pranešė televizijos kanalas RTL.

Išmestą kompiuterį Belgijos sostinės Skarbeko rajone antradienio vakarą aptiko šiukšlininkai. Jiems įtarimą sukėlė ta aplinkybė, kad jis buvo tiesiog įkištas į šiukšlių maišą (Belgijoje senus kompiuterius reikia utilizuoti per specialią komunalinę tarnybą). Be to, kompiuteris neatrodė senas. Šiukšlininkai pranešė apie savo radinį raitajam policijos patruliui, paaiškino televizijos kanalas.

Anot RTL, kompiuteryje buvo „su IS susijusių asmenų korespondencija“.

Antradienį per kratą bute Skarbeko rajone, kuriuo, kaip mano policija, naudojosi teroristai, įvykdę išpuolius Briuselio oro uoste, buvo rastas dar vienas savadarbis sprogstamasis įtaisas, sprogmenų ir IS vėliava.

Belgijos laikraščio La Derniere Heur“ duomenimis, aptikti teroristų pėdsakus ir rasti sprogmenis padėjo taksistas, vežęs juos į oro uostą. Vyras susisiekė su tyrėjais, kai pamatė žiniasklaidoje įtariamųjų nuotraukas ir atpažino jose savo klientus.