Koroneris seras Robertas Owenas kalbėjo po to, kai įtariamasis Dmitrijus Kovtunas nesugebėjo duoti parodymų vaizdo ryšiu iš Maskvos. Pastarasis teigė negavęs reikalingų leidimų liudyti iš Rusijos teisėsaugos pareigūnų.

Tuo metu R. Owenas pareiškė, kad D. Kovtuno pasiūlymas liudyti yra akivaizdi apgaulė arba jam buvo sudarytos kliūtys aiškiai išdėstyti savo poziciją

A. Litvinenka mirė 2006 metais Londono ligoninėje. Įtariama, kad jis buvo nunuodytas į arbatą įpiltu radioaktyviu poloniu, kai Londone susitiko su dviem rusais – D. Kovtunu ir Andrejumi Lugovojumi. Prieš mirtį A. Litvinenka apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną užsakius jo žmogžudystę. Maskva neigia bet kokius jai mestus kaltinimus ir atsisako išduoti abu įtariamuosius.

D. Kovtunas taip pat neigia prisidėjęs prie A. Litvinenkos nužudymo ir teigia, kad buvęs slaptasis agentas pats atsitiktinai apsinuodijo.

Britanijos teisėsaugos institucijos tvirtina, esą joms pavyko surasti įrodymų, liudijančių apie Rusijos dalyvavimą nusikaltime. R. Owenas planuoja šią savaitę užbaigti su byla susijusių asmenų apklausos procesą, o metų pabaigoje paviešinti tyrimo išvadas.