Viena 29 metų moteris patyrė mirtiną traumą, ant jos galvos užkritus nuolaužai. Incidentas įvyko vidurio Anglijos Vulverhamptono mieste.

Pasak policijos, audrai siaučiant Londone, vienas sunkios būklės vyras buvo pristatytas į ligoninę, gavus pranešimų, kad ant jo užgriuvo vieno pastato, esančio šalia Viktorijos stoties, nuolaužų.

Įgriuvus vienos į šiaurės vakarus nuo Londono esančio Milton Keinso mokyklos luboms, viena mergaitė patyrė sunkių sužeidimų. Policijos teigimu, šis incidentas yra susijęs su „Doris“.

Dėl audros Londono Hitrou oro uoste buvo atšaukta apie 10 proc. skrydžių, bet jo atstovė naujienų agentūrai AFP sakė, kad ketvirtadienio vakarą jis vėl normaliai veikė.

Smarkiausias vėjas Didžiojoje Britanijoje buvo užfiksuotas Kapl Kirige netoli Snoudono, aukščiausio Velso kalno. Jo greitis buvo 151 km per val.

Tuo tarpu Airijoje 140 km per val. greičio vėjas buvo užfiksuotas Golvėjaus grafystėje esančioje Meis Hedo vietovėje Atlanto vandenyno pakrantėje.

Vakarų Midlandso greitosios pagalbos tarnyba pranešė, kad į Vulverhamptoną buvo išsiųsti keli paramedikai.

„Atvykusios komandos rado vieną moterį, patyrusią labai rimtų galvos sužeidimų“, – sakė jos atstovas.

„Deja, greitai paaiškėjo, kad nieko nebegalima padaryti, kad ji būtų išgelbėta, ir ji buvo pripažinta mirusia nelaimės vietoje“, – sakė jis.

Vakarų Midlandso policijos atstovė teigė: „Manoma, kad tas incidentas yra susijęs su audra „Doris“.“

40 metų mokytoja Rebecca Davis, mačiusi, kaip aukai buvo suteikiama medikų pagalba, sakė, kad „nuolaužos būta didelės, dydžiu sulig kavos staliuku“.

Audra taip pat išvartė daug medžių, sukėlė potvynių, o ant bėgių atneštos nuolaužos sutrikdė traukinių eismą. Pasak geležinkelio operatorės bendrovės „Network Rail“, audra lėmė „pastebimų sutrikimų visoje šalyje“.

Keliose geležinkelio linijose traukiniams buvo leidžiama važiuoti ne didesniu nei 80 km per val. greičiu, be to, nemažai reisų buvo atšaukta. Taip pat nevažiavo ir traukiniai tarp Londono ir Mančesterio bei Liverpulio.

Šiaurės vakarinėje Anglijos dalyje įsikūręs Liverpulio uostas dėl smarkių vėjų buvo uždarytas, be to, buvo sutrikdytas kai kurių keltų eismas į Škotijos vakarinės pakrantės salas.

Dėl sniego ir didelius automobilius vartančio smarkaus vėjo taip pat buvo uždaryti kai kurie keliai.

Airijos Respublikos valstybinė Elektros tiekimo valdyba nurodė, kad elektros tiekimas buvo atkurtas daugiau nei 49 tūkst. klientų. Visgi apie 4 tūkst. klientų elektros neturėjo visą naktį.

Kaimyninėje Šiaurės Airijoje kompanija „NIE Networks“ nurodė, kad elektros tiekimas atnaujintas apie 24 tūkst. klientų, o apie 500 žmonių jos vis dar neturi.