Paklaustas apie Prancūzijos planus toliau laikytis 1,12 mlrd. eurų kontrakto dėl laivų pardavimo Rusijai, D.Cameronas pasakė: „Atvirai sakant, šioje šalyje (Britanijoje) būtų neįsivaizduojama laikytis tokio kontrakto kaip Prancūzija turi“.

„Tačiau mes turime taikyti spaudimą visiems mūsų partneriams ir sakyti, kad mes negalime turėti reikalų, kaip įprasta, su šalimi, kuri šitaip elgiasi“, – sakė britų premjeras.

D.Cameronas pažymėjo, kad Europos Sąjunga turėtų svarstyti smarkiai Rusijos ekonomiką paveikiančias sankcijas, taip pat ir artimiausių prezidento Vladimiro Putino sąjungininkų, „bičiulių ir oligarchų“, lėšų įšaldymą.

Tuo tarpu Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas abejoja, kad prancūzai atsisakytų tęsti kontraktą ir sako, jog atsisakiusi vykdyti sutartį Prancūziją labiau nukentėtų negu Rusija.

„Juk tai milijardai eurų ..., prancūzai yra labai pragmatiški. Aš abejoju dėl to, – sakė D.Rogozinas žurnalistams Samaroje. – Sutarties suspendavimas būtų mažiau žalingas Rusijai negu Prancūzijai“.