Tokie buvusio ministro pareiškimai Europos klausimu, nuskambėję parlamente, „buvo pateikti po to, kai paaiškėjo, kad britų politinės partijos kreipėsi į specialiąsias tarnybas pagalbos tiriant kibernetines atakas, užfiksuotas per 2015 metais Didžiojoje Britanijoje vykusius rinkimus“, rašo britų dienraštis „The Independent“.

„Dauguma spėja, kad nemažai sprendimų, priimtų aukščiausio lygio pareigūnų ir turinčių įtakos saugumui Didžiojoje Britanijoje, Vokietijoje, Prancūzijoje ir Jungtinėse Valstijose, šiuo metu susiduria su labai rimtu iššūkiu – Rusijos įsikišimu“, – parlamentarą cituoja dienraštis.

„Naujojo Didžiosios Britanijos nacionalinio kibernetinės žvalgybos centro vadovas Ciaranas Martinas pareiškė, kad su partijomis šiuo metu vyksta „neoficialios“ derybos ir artimiausiu bus sukurta speciali duomenų internete apsaugos programa“, – teigiama straipsnyje.

Remiantis „The Independent“„šaltiniai iš specialiųjų tarnybų skelbia apie kibernetinių atakų bandymus, vykdytus laikotarpiu iki 2015 metų gegužės: tuo metu Didžiojoje Britanijoje fiksuotas nelegalios veiklos internete iš Rusijos suaktyvėjimas“.

Straipsnyje taip pat teigiama, kad Leiboristų partijos politikas Benas Bradshow jau anksčiau kalbėjo apie didelę tikimybę, jog Rusija kišosi į Didžiosios Britanijos referendumo dėl narystės Europos Sąjungoje rezultatus. Anot žurnalistų, britų valdžios pareigūnai teigia, kad šiuo atveju jokių įrodymų nėra.

„Ch. Bryantas ir vėl iškėlė šį klausimą, sukėlė naują nerimo bangą kaip tik tuo metu, kai parlamentarai svarsto naujas kovos su pinigų plovimu priemones, kurias kai kurie vertina kaip veiksmingus būdus kovoti su korupcija, Didžiąją Britaniją pasiekiančią iš Rusijos ir kitų šalių“, – rašo „The Independent“.