Antradienį Londone sakydamas kalbą policijos komisarams, D. Green'as pateikė statistinius duomenis, kurie rodo, jog per vienerius metus Londone buvo suimta daugiau nei 74 tūkst. nusikaltusių užsieniečių.

Britanijos ministras pirmininkas David'as Cameron'as yra pažadėjęs imtis priemonių, kad kuo daugiau užsieniečių nusikaltėlių būtų deportuota iš šalies. Tačiau šiuo metu galiojantys žmogaus teisių įstatymai, kai kurių užsienio šalių nenoras priimti atgal nusikaltusius piliečius bei biurokratinės kliūtys dažnai trukdo deportacijai, dėl ko šalyje pasilieka pavojingų nusikaltėlių.

„Anglijoje ir Velse užsieniečių įvykdomų nusikaltimų skaičius yra didelis yra toliau auga. 2011-2012 metais Londono policija areštavo daugiau nei 74 tūkst. prasikaltusius užsienio piliečius“, – sakė ministras.

Per artimiausius kelis mėnesius numatoma šiuo metu Londone išbandomą kovos su užsieniečiais nusikaltėliais schemą pritaikyti visai šaliai. Teisėsaugos pareigūnai iš karto po nusikaltusių užsieniečių arešto nustatys jų tapatybę, jiems bus iškeltos bylos. Taip pat iš karto bus tikrinama, ar nėra paskelbta suimtųjų tarptautinė paieška ir ar šalyje jie yra legaliai. Užsieniečių nusikaltėlių duomenys bus pažymėti „raudona vėliavėle“, kad jie negalėtų siekti Britanijos pilietybės, kol vyksta teismo procesas.

Be to, šiuo metu Britanijos parlamento svarstomas Imigracijos įstatymas nebeleis nusikaltėliams naudotis Žmogaus teisių akto aštuntuoju straipsniu, užtikrinančiu žmogaus teisę į privatų ir šeimyninį gyvenimą, kuris iki šiol leisdavo nusikaltėliams likti Britanijoje.

Galiausiai ketinama užsieniečius nusikaltėlius nedelsiant deportuoti, o jau būdami užsienyje jie galės teikti apeliacijas.