Alexander'is Borisas Johnsonas yra įtrauktas į departamento sudarytą asmenų, atsisakiusių JAV pilietybės per 2016 metų paskutinį ketvirtį, sąrašą.

Buvęs Londono meras anksčiau turėjo ir Britanijos, ir JAV pasus.

B.Johnsonas 2015 metais sakė ketinantis atsisakyti dvigubos pilietybės dėl patriotinių priežasčių.

Jis teigė JAV pilietybę įgijęs dėl „gimimo atsitiktinumo“ ir norintis „rasti būdą tai išspręsti“ su tuomečiu JAV ambasadoriumi Londone Matthew Barzunu.

„Manau, priežastis, dėl kurios noriu atlikti pokytį – kad esu ir visuomet buvau pasišventęs Britanijai“, – tąsyk jis sakė laikraščiui „The Sunday Times“.

„Jie (amerikiečiai) nepasirūpina, kad būtų lengva“, – pridūrė jis, užsimindamas, kad gali pradėti ilgą ir sudėtingą pilietybės atsisakymo procesą.

Jungtinės Karalystės užsienio reikalų ministerija nurodė, kad B. Johnsonas JAV pilietybės atsisakė 2016 metų pradžioje, bet šiam faktui užregistruoti prireikė laiko.

B. Johnsonas anksčiau išsprendė ginčą su Jungtinių Valstijų institucijomis dėl reikalavimo sumokėti mokesčius už kapitalo pajamas, kai politikas pardavė savo namą šiaurės Londone. Tąsyk B. Johnsonas tvirtino, kad šis reikalavimas yra „absoliučiai piktinantis“.

Visi JAV piliečiai privalo mokėti mokesčius Vašingtonui, net jeigu gyvena už šalies ribų.