Th. May kreipsis į kitus 27 ES lyderius per vakarienę ketvirtadienio vakare ir patvirtins inicijuosianti dvejus metus truksiantį išstojimo procesą iki kovo pabaigos.

Europos Tarybos prezidentas Donaldas Tuskas, pirmininkausiantis dviejų dienų ES viršūnių susitikimui Briuselyje, nesiruošia siūlyti diskutuoti dėl šio žingsnio.

Tai yra pirmas kartas, kai šalis narė praneša apie išstojimą iš Bendrijos.

Viršūnių susitikimas prasidės derybomis dėl migracijos. Valstybių ir vyriausybių vadovai taip pat aptars sudėtingus santykius su Rusija.

Penktadienį vyks derybos dėl prekybos – pavyzdžiui, bus diskutuojama apie kilusias kliūtis sudarant ES ir Kanados prekybos sutartį.

Britų ministrė pirmininkė ragina ES pateikti „tvirtą ir vieningą“ atsaką Rusijai dėl Sirijos

Britų ministrė pirmininkė Theresa May ketvirtadienį atvykusi į savo pirmąjį Europos Sąjungos viršūnių susitikimą Briuselyje, paragino parengti užtikrinti „tvirtą ir vieningą“ Europos poziciją dėl Rusijos „žiaurumų“ Sirijoje.

„Gyvybiškai svarbu, kad drauge toliau darytume spaudimą Rusijai sustabdyti jos pasibaisėtinus žiaurumus, jos pasibjaurėjimą keliančius žiaurumus Sirijoje“, – žurnalistams sakė Th. May.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)