„The Life in the United Kingdom“ vadinamą pilietybės testą 2005 metais įvedė tuometinė leiboristų vyriausybė.

Skelbiama, kad pakoreguotame teste daugiausia dėmesio taip pat bus skiriama ne praktiniams kasdienio gyvenimo Didžiojoje Britanijoje dalykams, o šalies istorijai ir pasiekimams. Be to, teste bus pabrėžiama, kad istoriškai Jungtinė Karalystė yra krikščioniška šalis, informuoja dienraštis „The Sunday Times“.

Laikraščio teigimu, taip pat buvo nuspręsta atsisakyti testo dalių apie tai, kaip Jungtinėje Karalystėje gauti socialinę pašalpą, o taip pat klausimų apie Žmogaus teisių aktą. Vietoj to iš potencialių piliečių bus tikimasi žinių apie Byroną, Velingtono kunigaikštį, Shakespreare’ą ir kitas istorines ir kultūrines asmenybes.

Numatoma, kad ateinantį rudenį bus išleistas naujas vadovėlis, padėsiantis pasirengti testui. Jame bus daug informacijos apie svarbiausius istorinius mūšius, kaip, pavyzdžiui, Trafalgaro, o taip pat mokslinius išradimus ir atradimus.

„Dėmesio sutelkimas į mūsų kultūrą ir istoriją leis norintiems nuolat gyventi šalyje suprasti britišką gyvenseną, o tai padės jiems geriau integruotis į mūsų visuomenę“, – BBC sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas.