Jų prašoma surašyti, kokių pageidauja laidotuvių, kas į jas turėtų būti kviečiami, kokios muzikos ir gedulingų pamaldų nori. Taip tariamai siekiama išvengti nesutarimų, kurie kilo 1997 metais po princesės Dianos (Diana) tragiškos žūties.

Šv.Jokūbo rūmų atstovas, kalbėdamas princo Čarlzo (Charles) ir jo sūnų Viljamo (William) bei Hario (Harry) vardu, laikraščiui atskleidė, jog "pasirūpinta įvairiais galimais atvejais". Pasak "Daily Telegraph", rūmai neinformavo, kokį laidotuvių stilių pasirinko karališkosios šeimos nariai, nors jaunųjų princų pageidavimai veikiausiai buvo šiuolaikiškesni negu vyresniųjų giminaičių.

18 metų Viljamas (William) ir 16 metų Haris (Harry) yra šiuolaikiškai išauklėti paaugliai, garsėjantys kaip pop grupių "Spice Girls", "All Saints" ar atlikėjos Britni Spyrs (Britney Spears) gerbėjai.

1997 metais per autoavariją Paryžiuje tragiškai žuvus jų motinai Dianai (Diana), Didžiojoje Britanijoje kilo karštos diskusijos dėl to, kaip ji būtų norėjusi būti palaidota.

Pasak žiniasklaidos, karalienė iš pradžių reikalavo, kad jos buvusi marti būtų palaidota privačiai nedalyvaujant karališkosios šeimos nariams, tačiau nusileidusi energingai įsikišus princui Čarlzui (Charles). Pastarasis su ministru pirmininku Toniu Bleru (Tony Blair) vėliau sutarė, kad princesė Diana (Diana) bus pašarvota šv.Jokūbo rūmuose, o gedulingos Mišios bus aukojamos Vestminsterio abatijoje.

Jos laidotuvėse dalyvavo tiek draugai iš pramogų ir mados pasaulio, tiek Didžiosios Britanijos bei užsienio valstybių vadovai ir aukšti atstovai. Roko žvaigždė Eltonas Džonas (Elton John) per laidotuves atliko garsios dainos "Žvakė vėjyje" ("Candle in the Wind") naują versiją, kurios įrašų vėliau buvo parduota už milijonus svarų. Gautos lėšos atiteko labdarai.