„Viena galimybių – kad rūmai turės būti atlaisvinti“, – sakė vienas karališkosios administracijos šaltinis, pridūręs, kad to XVIII a. pastato renovacija gali atsieiti 150 mln. svarų (211 mln. eurų).

„Kviečiame ekspertus išnagrinėti tuos scenarijus“, – aiškino šaltinis, nurodęs, kad atsakymas į klausimą, ar karališkoji šeima galės toliau naudotis tais rūmais, priklausys nuo to, ar remontą bus galima etapais atlikti atskirose jų dalyse, ar bus dirbama visame pastate.

Šis žinia buvo paskelbta tuo metu, kai karalienės iždininkas Alanas Reidas pateikė metinę ataskaitą apie karališkosios šeimos finansus, rodančią, kad Britanijos monarchija mokesčių mokėtojams šiemet kainuos 35,7 mln. svarų (50,2 mln. eurų) – panašiai kaip praeitais metais.

„Artimiausiais metais turto, o ypač Bakingamo rūmų, išlaikymas taps reikšmingu finansiniu iššūkiu“, – pabrėžė A. Reidas.

Kai kurie iš 775 Bakingamo rūmų kambarių nebuvo atnaujinti jau 60 metų, o lankytojai yra pastebėję, kad lietaus vanduo prasiskverbė į vidų netoli kai kurių vertingų paveikslų.

Bakingamo rūmai buvo pastatyti 1703 metais, o XIX amžiuje jie buvo išplėsti.

Jeigu rūmus tektų laikinai uždaryti, labiausiai tikėtina, kad karališkoji šeima persikeltų į Vindzoro pilį, esančią į vakarus nuo Londono.

Tiek Vindzoro pilis, tiek Bakingamo rūmai priklauso valstybei.

Tačiau kai kurios kitos karališkosios rezidencijos, tokios kaip Sandringamo rūmai Norfolke ir Balmoralo pilis Škotijoje yra privati karalienės nuosavybė.