P.Nuttallas kovoje už šios euroskeptiškos dešiniojo sparno partijos lyderio postą įveikė du varžovus.

Po pergalės kreipdamasis į UKIP narius, P.Nuttallas žadėjo suvienyti susiskaldžiusią partiją ir kovoti už vadinamąjį kietą „Brexit“.

„Spausime vyriausybę ir užtikrinsime, kad „Brexit“ iš tikrųjų reikštų „Brexit“, – sakė jis.

UKIP, suvaidinusi svarbų vaidmenį Britanijai nusprendžiant išstoti iš ES, naują lyderį išsirinko po jai neramaus periodo.

Ši politinė jėga buvo įkurta siekiant išvesti šalį iš ES, bet netrukus įklimpo į rietenas.

N. Farage'as atsistatydino po birželį vykusio „Brexit“ referendumo, kuris, pasak jo, vainikavo jo politinę karjerą. Tačiau N. Farage'ą pakeitusi Diane James vos po 18 dienų naujame poste atsistatydino. Pagrindiniu pretendentu į jos vietą laikytas Stevenas Woolfe'as, po muštynių su vienu bendrapartiečiu atsidūręs ligoninėje, šio posto taip pat atsisakė.

Partijos, kuri turi tik vieną deputatą 650 vietų Bendruomenių Rūmuose, be N. Farage'o – labiausiai žinomo jos nario – laukia miglota ateitis.

Tarptautinėje arenoje N. Farage'as vis didesnio dėmesio sulaukia dėl ryšių su išrinktuoju JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu). Pastarasis „Twitter“ yra užsiminęs, kad N.Farage'as būtų geras britų ambasadorius Vašingtone. Britanijos vyriausybė į tai sueragavo pareiškusi, kad ši vieta nėra laisva.

Per paskutinį savo, kaip lyderio, kreipimąsi N.Farage'as UKIP nariams pranešė, kad šią savaitę vyks į Jungtines Valstijas, tačiau pridūrė: „Tik kaip turistas. Nieko daugiau.“