Pasak D.Camerono, Britanija tose salose turi "stiprių gynybos priemonių", tarp jų karo lėktuvų ir karių.

Argentinos prezidentė Cristina Kirchner praėjusią savaitę pareiškė, kad Britanija iš jos šalies jėga atėmė Folklando salas per "akivaizdų XIX šimtmečio kolonializmo pavyzdį", ir pareikalavo, kad jos būtų perduotos Argentinai.

Tuo tarpu D.Cameronas tvirtino "visiškai aiškiai" deklaruojantis, jog Britanija gintų šias salas, naudodama karinę jėgą.

Duodamas interviu BBC televizijai sakė: "Gaunu reguliarių pranešimų dėl viso šio reikalo, nes noriu žinoti, kad mūsų gynybos priemonės stiprios, o mūsų ryžtas nepaprastai tvirtas."

Paklaustas, ar Britanija kautųsi, kad salos liktų jos teritoriją, premjeras atsakė: "Aišku, kad taip, ir turime Folklando salose stiprių gynybos priemonių, kurios yra absoliučiai būtinos. Ten esame dislokavę greitus lėktuvus, turime savo karių Folklando salose."

D.Cameronas šią savaitę tvirtino, kad 3 tūkst. Folklando salų gyventojų tvirtai pasiryžę likti britais ir turės galimybę išreikšti savo požiūrį per referendumą dėl šios teritorijos politinio statuso, kuris vyks kovo 5 dieną.

Argentinos pajėgos įsiveržė Folklando salas 1982, išprovokuodamos tuometę Britanijos premjerę Margaret Thatcher pasiųsti karinių jūrų pajėgų junginį, sėkmingai atkovojusį ta teritoriją per karą, nusinešusį 255 britų karių ir 649 Argentinos karių gyvybes.