Politikai sugrįš į parlamentą, kuris jau baigė savo pavasario sesiją, per specialų posėdį pagerbti ketvirtadienį gimtajame Berstolo kaime Anglijos šiaurėje nužudytos leiboristų parlamentarės Jo Cox (Džo Koks), agitavusios už Britanijos pasilikimą Europos Sąjungoje, atminimo.

Politikai iš abiejų referendumo kampanijos stovyklų pirmadienį, likus vos trims dienoms iki svarbaus balsavimo, toliau uoliai dėstė savo argumentus rinkėjams.

„Galite pakeisti visą Europos istorijos kursą“, – dienraštyje „The Daily Telegraph“ rašė buvęs Londono meras Borisas Johnsonas, kuris yra viena ryškiausių figūrų „Brexit“ šalininkų stovykloje.

„Viliuosi, kad balsuosite už pasitraukimą, ir susigrąžinsite šios didžios šalies likimo kontrolę, – agitavo jis. - Daugiau tokia proga mūsų gyvenime nepasitaikys, todėl maldauju jo nepraleisti.“

Tuo tarpu vyriausybės vadovas Davidas Cameronas sekmadienį vakare BBC televizijos laidoje, kurios metu kunkuliavo emocijos, ragino rinkėjus pritarti tolesnei šalies narystei Bendrijoje, sulaukdamas kaltinimų iš auditorijos, kad pataikauja ES „diktatūrai“.

„Jei balsuosime už išstojimą, išeisime pro duris, viską mesime“, – sakė D. Cameronas.

„Nemanau, kad Britanijai būdinga viską mesti. Manau, turime likti ir kovoti. Būtent tai ir turėtume daryti“, – emocingai kalbėjo premjeras.

Tinklalapio „ What UK Thinks“ šešių pastarųjų apklausų, atliktų nuo birželio 10-osios iki šio šeštadienio, vidurkis rodo, kad abi stovyklos turi po 50 proc. paramą, neskaitant dar neapsisprendusių rinkėjų.

Opozicinės Leiboristų partijos lyderis Jeremy Corbynas vėliau pirmadienį taip pat pasirodys tiesioginėje televizijos laidoje, kurios metu stengsis pagrįsti savo argumentus, kodėl Britanijai geriau likti Bendrijoje.