Penktadienio vakarą, maždaug 21 val. vakaro vietos laiku, Baltarusijos milicija (pranešime skelbta, jog tai buvo OMON pareigūnai) nutraukė hardkoro muzikos koncertą, vykusį Bresto klube „Rok-kafe“. Visi koncerto klausytojai buvo sulaikyti ir nugabenti į Pietinio miesto rajono milicijos nuovadą. Užsirašę visų koncerte dalyvavusių asmenų duomenis, pareigūnais juos po kelių valandų paleido.

Kodėl žmonės buvo sulaikyti, pareigūnai jiems nepaaiškino. Liudininkai pasakoja, jog buvo sulaikyta nuo 50 iki 70 asmenų. Šie duomenys preliminarūs, sako vienas iš sulaikytųjų.

Breste tokie masiniai sulaikymai vyksta jau ne pirmą kartą. Kiekvieną kartą tokių veiksmų pareigūnai esą imasi dėl tos pačios priežasties – sako turį įrodymų, jog tokiuose renginiuose jauni žmonės ne tik klausosi muzikos ir linksmai leidžia laiką. Narkotikai, alkoholis, muštynės yra tai tik nedidelė dalis jaunimo elgsenos ledkalnio, o toks koncertas – tik jo viršūnė.

Žurnalistai primena vieną iš didžiausių tokių sulaikymo operacijų, įvykdytų 2012 metais, kai buvo sulaikytos kelios dešimtys studentų. 

2011 metais buvo atšauktas panašus koncertas – šį faktą muzikantai sužinojo tik pasirodymo dieną ir iš karto išvyko namo.