Deputatas buvo pašalintas iš parlamento už tai, kad turėjo slaptų sąskaitų Šveicarijos bankuose.

„Deputatas Eduardo Cunha pašalinamas iš pareigų už elgesį, nesuderinamą su įstatymų leidėjo pareigomis“, – rašoma nutarime, perskaitytame iškart po deputatų balsavimo.

Pasiūlymą atimti mandatą iš E.Cunhos palaikė 450 įstatymų leidėjų, prieš balsavo 10, o devyni deputatai per balsavimą susilaikė.

Konservatyvių pažiūrų 57 metų E.Cunha priklausė Kongreso krikščionių evangelikų sparnui. Liepą jis atsistatydino iš žemųjų rūmų pirmininko pareigų dėl įtarimų, kad paėmė mažiausiai 5 mln. JAV dolerių kyšių pagal didžiulio masto vadinamųjų dėkingumo mokesčių schemą, susijusią su valstybine naftos milžine „Petrobras“.

E.Cunhos įgaliojimai buvo sustabdyti gegužę, nepraėjus nė mėnesiui po to, kai įstatymų leidėjai nubalsavo, kad būtų pradėta apkaltos procesas prieš D.Rousseff, pirmąją Brazilijos prezidento postą užėmusią moterį.

Rugpjūčio 31 dieną D.Rousseff buvo galutinai pašalinta iš posto, o valstybės vadovu tapo buvęs jos administracijos viceprezidentas ir aršus politinis priešininkas Michelis Temeras.

Naujos centro dešiniųjų administracijos prisaikdinimas užbaigė 13 metų trukusį kairiųjų valdymą Brazilijoje.