Įvairiausio amžiaus dalyviai, kurių daugelis buvo su ryškiais perukais, po didžiule vaivorykštės vėliava vieną pagrindinių miesto gatvių, „Avenida Paulista“, pavertė spalvota žmonių jūra, užtvindžiusia daugiau kaip 10 kvartalų. Organizatoriai tikėjosi, kad 21-ajame San Paulo gėjų parade dalyvaus 3 mln. žmonių, bet karo policija apskaičiuoto dalyvių skaičiaus nepaskelbė.

Per paradą koncertavo „Grammy“ laureatė Daniela Mercury ir Brazilijos popmuzikos žvaigždė Anitta

Pasak organizatorių, šiemetinis paradas akcentuoja pasaulietiškumą ir tai, kad jokia religija nėra įstatymas, nepriklausomai nuo žmonių individualių įsitikinimų.

Organizatorė Claudia Regina renginio oficialiame feisbuko puslapyje sakė, kad „mūsų pagrindiniai priešai šiandien yra religiniai fundamentalistai“, ir perspėjo, jog kai kurios grupės atkakliai smerkia LGBT žmones ir „naikina jau įgytas teises“.

Užduodami politinį toną, kai kurie dalyviai laikė plakatus, kuriuose JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas buvo pavaizduoti kaip transvestitai.

Daugelis parado dalyvių sakė jaučiantys, kad religiniai fundamentalistai kelia grėsmę teisėms.

„Jie tiesiog turi leisti mums turėti teisę gyventi, turėti teisę būti laimingiems“, – sakė šeštą dešimtį metų įpusėjęs transvestitas Sheila Star.

San Paulo miesto pareiškime sakoma, kad dėl parado į infrastruktūrą buvo investuota daugiau kaip 400 tūkst. dolerių (360 tūkst. eurų). Dalyvauti parade atvyko turistai iš visos Brazilijos ir Lotynų Amerikos.

„Matome, kad religingiems tėvams daug prietarų (trukdo) priimti savo pačių vaikus“, – sakė organizacijos „Motinos už įvairovę" koordinatorė Andrea Carvalho, į paradą atskridusi iš Santa Katarinos.