Kaip praneša CNN, suimta net 10 asmenų, priklausiusių grupuotei, kuri, manoma, planavo terorizmo išpuolius per Olimpines žaidynes. Visi jis yra brazilai, praneša BBC.

Pranešama, kad asmenys nepriklausė nusikalstamai grupuotei „Islamo valstybė“ (IS), tačiau ieškojo kontakto su IS, informuoja BBC. Kaip pranešė teisingumo ministras, grupė įtariamųjų buvo užverbuota „Islamo valstybės“ ir vienintelį ryšį palaikė internetu. Interneto forumuose juos ir pastebėjo Brazilijos teisėsauga.

Vokietijos naujienų portalas spiegel.de praneša, kad vienas iš sulaikytų vyrų buvo užmezgęs kontaktus su viena organizacija Paragvajuje, kuri turėjo parūpinti kovinių ginklų, kalašnikovų AK-47. Pareigūnų nuomone, teroristai, atakuodami olimpinius objektus, planavo taikyti partizaninio karo taktiką.

Asmenys sulaikyti pietinėje Paranos valstijoje likus dviem savaitėms iki olimpinių žaidynių Rio de Žaneire pradžios.

Laikinasis Brazilijos prezidentas Michelis Temeras pareiškė, kad dėl šio įvykio sušauktas skubus ministrų kabineto posėdis.

Balandžio 15 d. pasirodė pranešimų, kad teroristai pagrasino rengsią išpuolius Brazilijos miestuose olimpinių žaidynių metu. Rio de Žaneiro olimpinės žaidynės vyks rugpjūčio 5-21 dienomis.

Numatyta, kad žaidynes saugos 85 tūkst. teisėsaugos pareigūnų.