Kaip pranešė R. Carnis, gyvenantis Merilendo valstijoje, viena musulmonų bendruomenė atsiliepė į jo prašymą palaidoti sūnėną pagal islamiškas tradicijas. Kaip rašo "The Boston Guide", kūnas buvo palaidotas kapinėse nedidelėje Dosvelo gyvenvietėje, esančioje apie 15 mylių nuo Ričmondo.

Gegužės 9 d. Vusterio miesto (Masačusetse) policija pranešė, kad T. Carnajevo kūnas išvežtas iš laidotuvių biuro ir palaidotas JAV teritorijoje, tačiau tiksli laidojimo vieta nebuvo paskelbta.

Kelios JAV valstijos atsisakė skirti vietą palaidoti T. Carnajevo kūną. Gegužės pradžioje buvo skelbta, kad T. Carnajevas bus palaidotas Vusteryje, Masačusetso valstijoje. Tačiau, kaip rašo CNN, miesto gyventojai surengė protesto akciją prieš tokius planus.

Tamerlanas Carnajevas
Balandžio pabaigoje Tamerlano Carnajevo našlė Katherine Russell, kuriai pagal įstatymą turėjo būti atiduoti žuvusio vyro palaikai, atsisakė juos pasiimti ir paprašė pasirūpinti laidotuvių organizavimu velionio artimuosius.

Žuvusiojo tėvai, gyvenantys Dagestane, taip pat atsisakė rengti sūnaus laidotuves, neva transportuoti palaikus į Rusiją bus sudėtinga dėl dokumentų. Tamerlano tėvas Anzoras Carnajevas, kuris rengėsi atvykti į Ameriką ir pasiimti kūną, atšaukė kelionę dėl pablogėjusios sveikatos. Tada žuvusiojo dėdė R. Carnis nusprendė pats organizuoti laidotuves.Tirs T. Carnajevo palaidojimo teisėtumą

JAV Virdžinijos valstijos valdžia ištirs, ar laidojant vieną iš įtariamųjų dėl teroro akto Bostone, 26 metų T. Carnajevą, buvo laikytasi įstatymų. Apie tai informuoja "Associated Press".

Valdininkai baiminasi, kad T. Carnajevo kapas gali tapti asmenų, nusiteikusių prieš JAV, "šventąja" vieta. Jeigu bus nustatyti pažeidimai, valdžia pasirengusi siekti, kad T. Carnajevo palaikai būti perkelti iš nedidelių musulmonų kapinių Dosvelo rajone į kitą vietą.

Dėl T. Carnajevo palaidojimo šiose kapinėse pasipiktinę ir kai kurie vietos musulmonų bendruomenės atstovai. "Atvirai kalbant, mes pasipiktinę, kad mūsų niekas apie tai neinformavo, - pareiškė imamas Amaras Amonetas iš Virdžinijos Islamo centro. - Viskas buvo daroma slapčia nuo mūsų, mums už nugaros". A. Amoneto nuomone, laidojimo vietos pasirinkimas nepateisinamas.

T. Carnajevo giminaičiai ilgą laiką negalėjo rasti vietos jo palaikams palaidoti. Kelios JAV valstijos atsisakė skirti vietą palaidoti T. Carnajevo kūną.

Gegužės 9 d. Masačusetso policija pranešė, kad T. Carnajevo kūnas išvežtas iš laidotuvių biuro ir palaidotas JAV teritorijoje, tačiau tiksli laidojimo vieta nebuvo paskelbta.

Vėliau paaiškėjo, kad organizuoti laidotuves pagal musulmoniškąjį ritualą padėjo Virdžinijos gyventoja Marta Malen. Interviu AP ji aiškino savo tokį sprendimą tuo, kad "Jėzus nurodė mylėti savo priešus". Pasak imamo A. Amoneto, surengti laidotuves slapčia nuo visuomenės M. Malen padėjo Ričmondo islamo bendruomenė, tačiau ši organizacija komentuoti atsisakė.

Šiuo metu Dosvelo kapinėse yra supilti du nauji kapai, bet jie niekaip nepažymėti, ir neaišku, kuriame iš jų palaidotas įtariamas teroristas.

Kaip įtariama, Tamerlanas Carnajevas ir jo brolis Džocharas parengė ir įvykdė teroro aktą per Bostono maratoną šių metų balandžio 15 d. Per du sprogimus trys žmonės žuvo, daugiau kaip 230 buvo sužeista.

Vėliau Tamerlanas Carnajevas buvo nukautas per policijos operaciją, o Džocharas suimtas. Dabar jis laukia teismo.