B. Obama sakė, kad šiuo metu jis nėra įsakęs imtis karinių veiksmų. Tačiau pridūrė, kad jei Sirijoje bus panaudojamas arba masiškai pergabenamas cheminis ginklas, tai jį privers pakeisti nuomonę. Kalbėdamas su žiniasklaidos atstovais JAV prezidentas teigė, kad dėl biologinio ginklo dislokavimo arba panaudojimo konfliktas išplistų po regioną. Konfliktas apimtų ne tik Siriją, bet ir tame regione esančius JAV sąjungininkus, įskaitant Izraelį, todėl konfliktas liestų ir JAV.

Sirija yra ketvirta pasaulyje pagal cheminio ginklo atsargas. Praėjusį mėnesį Sirijos užsienio reikalų ministerija teigė, kad cheminis ginklas niekada nebus naudojamas šalies viduje. Tačiau BBC reporteris Vašingtone tvirtina, kad JAV neseniai gavo nepatvirtintų pranešimų, jog Sirijos valdžia pergabena cheminį ginklą.

Rusija neigia Siriją aprūpinusi cheminiais ginklais

Sirija neturi Rusijoje pagamintų cheminių ginklų atsargų, teigė Federalinės cheminių ginklų saugaus laikymo ir naikinimo agentūros direktoriaus pavaduotojas pulkininkas Vladimiras Mandičius, skelbia "RIA Novosti".

"Sirija yra viena iš šalių, kuri nėra pasirašiusi cheminių ginklų konvencijos (...). Kiek aš žinau, Rusijoje pagaminti cheminiai ginklai niekada nebuvo pristatyti į Siriją", - žurnalistams sakė V. Mandičius.