Labai skubiai surengtoje spaudos konferencijoje prabangiame "King David" viešbutyje Jeruzalėje B.Netanjahu (Benyamin Netanyahu) sakė esąs "įsitikinęs", kad parlamento deputatai reaguos į visuomenės pageidavimą ir nedelsiant paleis Knesetą. Apklausose pirmaujantis B.Netanjahu (Benyamin Netanyahu) teigė sieksiąs ir "Likud" partijos, kuriai šiuo metu vadovauja 72 metų Arielas Šaronas (Ariel Scharon), pirmininko posto, praneša dpa-ELTA.

Po staigaus E.Barako (Ehud Barak) atsistatydinimo B.Netanjahu (Benyamin Netanyahu) be Kneseto pagalbos neturi galimybių siekti premjero posto. Tik tada, jei deputatai nuspręs greitai paleisti Knesetą, jis galės kandidatuoti rinkimuose.

Remiantis Izraelio teise, ministru pirmininku gali tapti tik deputatas. B.Netanjahu (Benyamin Netanyahu) savo mandatą atidavė po pralaimėjimo rinkimuose prieš pusantrų metų. E.Baraką (Ehud Barak) sekmadienį jo Darbo partija oficialiai nominavo kandidatu į vyriausybės vadovo postą.

B.Netanjahu (Benyamin Netanyhau) apkaltino savo įpėdinį visiškai nesusidorojant su savo darbu. "E.Barakas (Ehud Barak) nepaisė tautos valios, kai buvo valdžioje, ir tai daro dabar, kad liktų valdžioje", - kalbėjo jis. B.Netanjahu (Benyamin Netanyahu) pripažino savo kadencijos laikotarpiu padaręs klaidų.