V. Putinas į Baltarusijos sostinę Minską atvyko trečiadienį. Po oficialaus prezidentų susitikimo buvo surengta bendra spaudos konferencija, kurios metu buvo aptarti Rusijos ir Baltarusijos santykiai. Smagu tai, kad mikrofonai buvo įjungti kiek per anksti, ir buvo galima nugirsti bičiulišką pokalbį.

„Viskas gerai?“, – džiugiai nusiteikęs kiek paniurusio Rusijos prezidento klausia Baltarusijos vadovas.

„Kaip ir gerai. Tik miego trūksta. Užvakar miegojau keturias valandas. Praeitą – penkias. Guliuosi trečią, keliuosi aštuntą“, – pasiskundė Rusijos prezidentas.

„Labai negerai“, – atsakė A. Lukašenka, pradėjus blyksėti fotoaparatams.

Vaizdo įrašas pasirodė svetainėje „YouTube“, per itin trumpą laiką paplito socialinėje žiniasklaidoje.

V. Putinas taip ir nepaaiškino, kodėl pastarąsias kelias dienas tiek mažai miegojo. Naktys, apie kurias jis užsimena, sutampa su Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu vizitu Maskvoje. Antradienį V. Putinas ir B. Netanyahu kartu lankėsi Didžiajame teatre.

Praeitais metais V. Putinas berniukui iš šalies Nalčiko miesto, kuris svajoja vieną dieną tapti prezidentu, sakė, kad kokybiškas poilsis naktį gyvybiškai svarbus norint būti „sveiku ir geru šalies vadovu“. Panašu, kad Rusijos prezidentas pats nelabai paiso šio patarimo.

Rusijos prezidento administracijos vadovas Sergejus Ivanovas anksčiau sakė, kad V. Putinas labai dažnai gulasi itin vėlai, o keliasi labai anksti.

Rusijos lyderis jau senokai garsėja pomėgiu naktinėms linksmybėms. Kartą jis praleido susitikimą su Vokietijos kanclere Angela Merkel per 2014 metais Milane vykusį viršūnių susitikimą – taip nutiko, nes kaip reikiant pavakarojo su buvusiu Italijos ministru pirmininku Silvio Berlusconi.

Kremlius atstovai sakė, kad V. Putinas S. Berlusconi namus paliko maždaug 4 valandą ryto, nors jo ir laukė labai sunki diena.

Rusijos socialinėje žiniasklaidoje pateikiama ir daugiau versijų, kodėl šalies prezidentas taip mažai miega naktimis. Yra manančių, kad jis neužmiega, drebėdamas iš baimės, kiek pakils kainos ir toliau gilėjant šalies ekonomikos krizei,. Yra ir tokių, kurių paaiškinimas žymiai žemiškesnis – triukšmingi kaimynai.

Vienas rusas socialiniame tinkle „Twitter“ pateikia V. Putino ir kito garsaus naktinėtojo – Drakulos – paralelę. „Nejaugi pasirinko nepatogų karstą?“, – juokiasi jis.

Nors V. Putinas ir A. Lukašenka artimi sąjungininkai jau beveik du dešimtmečius, jų sutikimai dažniausiai neapsieina be smagių istorijų. Pavyzdžiui, per susitikimą vasarį Baltarusijos prezidentas buvo priverstas raudonuoti V. Putiną pokalbio metu supainiojęs su šalies ministru pirmininku Dmitrijumi Medvedevu.