Wanda K. ir jos dukra Jadwyga M. nusprendė viešai pasitraukti iš gyvenimo, nes neturėjo iš ko pragyventi. Dienraštis klausia: kas atsakingas už dviejų moterų mirtį? Ar galima kalbėti apie vieną kaltininką, ar už šią tragediją iš dalies atsakingas kiekvienas šalia jų gyvenęs žmogus?

Vargas daugelio nelaimių ir nusikaltimų palydovas. Pasak dienraščio „Fakt“, tai, kad sunkiai besiverčiančios moterys dažnai palieka savo vaikus – ne naujiena, bet kad tokį desperatišką žingsnį žengtų tėvas – retas atvejis.

Kokios mintys turėjo apnikti 43 metų vyriškį iš Varšuvos priemiesčio Juzefovo, kad jis nesvarstydamas nusprendė atiduoti savo trejų metų dukrytę Oliwiją nepažįstamai moteriai.

Vyras vakare išėjęs su mergyte pasivaikščioti, apie vidurnaktį sutiko 21 metų merginą, išėjusią pasivaikščioti su šunimi, įbruko jai į ranką dukros rankytę ir pats pabėgo.

Šokiruota mergina apie įvykį pranešė policijai. Ši iškvietė greitosios pagalbos mašiną, tačiau medikų pagalbos Oliwijai neprireikė. Ji buvo gerai prižiūrėta, aprengta.

Pareigūnams surasti tėvą buvo nesunku, nes mergaitė žinojo, kur gyvena. Vyriškis prisipažino, jog tokiam žingsniui ryžosi dėl to, kad nesugeba savo vaiko išlaikyti. Žmona išvažiavo į Pakistaną, o jis pats bedarbis, todėl sudurti galą su galu jam labai sunku.

Policija bandė ieškoti jo giminaičių, tačiau nesėkmingai. Bandžiusiam atsikratyti dukros 43 metų vyrui gresia kalėjimas iki 3 metų. Mergaitė atiduota į vaikų namus.