Mitingo dalyviai laikė plakatus su užrašais „Apyvarpė? Ne, ačiū“ ir panašiais. Kai kurie mitinguotojai buvo susisukę į Izraelio vėliavą.

Nors apipjaustymo draudimas galioja tik Kelne, kur ir buvo priimtas teismo sprendimas, baimindamiesi ieškinių, gydytojai visoje šalyje pradėjo atsisakyti atlikti panašias operacijas.

Kelno teismas apipjaustymą prilygino nusikaltimui 2012 metų birželį. Į teismą kreipėsi vietos prokuratūra po to, kai keturmečiam berniukui po tokios operacijos prasidėjo komplikacijos.

Teismo sprendimas sukėlė Vokietijos žydų ir musulmonų pasipiktinimą.

Dėl to Berlyne buvo nustatytos taisyklės, kurių privalu laikytis atliekant apipjaustymą. Pagal šias taisykles vaiko tėvai ar globėjai prieš operaciją privalo pateikti raštišką sutikimą. Taip pat būtina turėti bendruomenės pažymą, įrodančią priklausymą tai religijai, bei susipažinti su galimais berniuko sveikatai gresiančiais rizikos veiksniais.

Šiuo metu Vokietijos federalinė vyriausybė ruošia įstatymo projektą, numatantį visai šaliai galiosiančias apipjaustymo taisykles.

Šiuo metu Vokietijoje gyvena apie 120 tūkstančių žydų ir apie keturi milijonai musulmonų. Pagal judėjų tradicijas berniuko apyvarpės apipjaustymas atliekamas aštuntą dieną po gimimo. Musulmonų atveju vaiko amžius gali skirtis – tai priklauso nuo šalies ir islamo atšakos, kuriai priklauso vaiko šeima.