Kaip pažymi ministerija, šalies piliečiai, įtraukti į juodąjį sąrašą, turi teisę žinoti, kodėl jiems taikomos sankcijos.

Rusija paskelbė savo sudarytą juodąjį sąrašą Europos Sąjungos politikų, kurių ji nepageidauja matyti savo šalyje. Įvažiuoti į Rusiją uždrausta 89 Europos Sąjungos piliečiams. Rusija įteikė įvairioms ES ambasadoms sąrašą žmonių, kuriems uždrausta vykti į Rusiją.

Tarp Vokietijos piliečių, kuriems taikomos sankcijos - Vokietijos parlamento narys Karlas-Georgas Wellmannas, Vokietijos kanclerės Angelos Merkel partijos narys Michaelis Fuchsas, Europos Parlamento (EP) deputatai Rebecca Harms ir Danielis Cohn-Benditas, Europos Sąjungos Tarybos generalinis sekretorius Uwe Corsepiusas, Vokietijos gynybos ministro pavaduotoja Katrina Zuder, konservatorius iš Vokietijos Berndas Posseltas.

Deputato K. G. Wellmanno, palaikančio glaudžius ryšius su Ukraina, Rusija gegužės 25 dieną neįsileido, kai šis atskrido į Maskvos Šeremetjevo oro uostą. Jis buvo priverstas naktį praleisti keleivių laukimo salėje, o rytą buvo parskraidintas į Berlyną.

Pasak politiko, draudimo kirsti sieną priežastis jam nebuvo nurodyta. Rusijos pareigūnai uždraudė jam atvykti į šalį iki 2019 metų, skelbia Vokietijos žiniasklaida. Kaip tvirtina K. G. Velmanas, pasienio tarnybų pareigūnai bendravo su juo itin šiurkščiai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (294)