Kolumbijos kariškių paskaičiavimais, dėl potvynių ir nuošliaužos žuvo ne mažiau nei 254 žmonės, 400 nukentėjo, 200 laikomi dingusiais be žinios. Daugiau nei 1000 karių ir policininkų dalyvauja paieškos operacijoje.

Pietų Amerikos Ramiojo vandenyno pakrantę pastaraisiais mėnesiais siaubia potvyniai, yra žuvusiųjų Peru ir Ekvadore.

Naujausia nelaimė įvyko šalies pietuose, netoli sienos su Ekvadoru esančiame Mokoa mieste, turinčiame apie 40 tūkst. gyventojų. Srautas vertė namus, tiltus, mašinas ir medžius; nuslūgus vandeniui liko nuverstų medžių krūvos rudame purve, rodoma kariškių nufilmuotuose vaizduose.

Purvo nuošliaužos šiame Amazonės baseino mieste plūstelėjo penktadienį vėlai vakare po smarkių liūčių.

Prezidentas Juanas Manuelis Santosas šeštadienį apsilankė Putumajo departamento centre Mokoa.

Jis paskelbė nepaprastąją sveikatos ir saugumo padėtį, kad būtų paspartintos gelbėjimo ir pagalbos operacijos. Prezidentas pareiškė užuojautą žuvusiųjų artimiesiems.

Putumajo gubernatorė Sorrel Aroca šią nelaimę pavadino „beprecedente tragedija“.

Kolumbijos nacionalinės nelaimių padarinių likvidavimo agentūros pareigūnas Carlosas Ivanas Marquezas sakė, kad Mokoa upė išsiliejo iš krantų apie vidurnaktį, o potvynio banga nieko neįtariančius gyventojus užliejo šeštadienį paryčiais.

URM reiškia užuojautą dėl stichinės nelaimės Pietryčių Kolumbijoje

Užsienio reikalų ministerija reiškia nuoširdžią užuojautą Kolumbijos žmonėms ir žuvusiųjų artimiesiems.

Šeštadienio naktį vietos laiku nuo nuolatinių liūčių ir staigaus upės potvynio Pietryčių Kolumbijoje Putumajo provincijoje (Mokoa mieste netoli sienos su Ekvadoru) įvyko purvo nuošliauža.

Užsienio reikalų ministerija neturi duomenų, kad per purvo nuošliaužą Pietryčių Kolumbijoje būtų nukentėję Lietuvos piliečiai.

Užsienyje esantys Lietuvos piliečiai dėl konsulinės pagalbos gali kreiptis visą parą veikiančiu Užsienio reikalų ministerijos telefonu +370 5 236 2444 arba el. paštu pilieciai@urm.lt.