Jis su siaubu prisimena, kaip iš arenos pasipylė vaikai krauju plūstančiais veidais. Jie bėgo už nugaros palikdami be gyvybės ženklų tįsančius kūnus, užgultus isterijos ištiktų motinų.

Kitas benamis, Chrisas Parkeris, tuo metu, kai nugriaudėjo sprogimas, sako prašęs išmaldos arenos fojė. Jis labai vaizdžiai papasakojo, kaip teko nešti nuo tėvų pasimetusią jauną merginą, kuri per sprogimą neteko abiejų kojų.

Kadaise mūrininku dirbęs, o dabar gatvėje gyvenantis S. Jonesas savo poelgio žygdarbiu anaiptol nelaiko.

„Iš rankų ir veidų reikėjo ištraukti vinis bei stiklo šukes. Po to, ką pamatėme, visą naktį negalėjome užmigti“, – sakė S. Jonesas ITV naujienų programai.

„Nebūčiau galėjęs sau atleisti, jei būčiau tiesiog pasišalinęs. Jei esu benamis, tai dar nereiškia, kad neturiu širdies. Mančesteryje labai daug mums padedančių gerų žmonių, todėl turime atsilyginti tuo pačiu. Norėčiau žinoti, kad prireikus pagalbos, kas nors ją suteiktų“, – sakė S. Jonesas.

Ch. Parkeris prisimena, kaip, visiškai negalvodamas apie save, pasileido link tos vietos, kurioje įvyko sprogimas. Jis pakėlė abiejų kojų netekusią mergaitę ir laikė ją tol, kol atvyko medikai.

„Iš pradžių pargriuvau ant grindų, bet tuoj pat, užuot bėgęs šalin, instinktyviai pasileidau vidun ir dairiausi, kam galėčiau padėti“, – pasakojo Ch. Parkeris „Press Association“ žurnalistui.

„Mačiau ant grindų gulinčius žmonės. O tada išvydau mergaitę. Ji buvo be kojų. Suvyniojau ją į marškinius, o tada paklausiau, kur jos tėtis ir mama. Ji atsakė, kad tėtis darbe, o mama turėtų būti kažkur netoliese“, – pasakojo Ch. Parkeris.

Benamis prisimena, kaip laikė rankose mirštančią moterį.

„Ji mirė ant mano rankų. Atrodė vyresnė nei penkiasdešimties. Buvo atėjusi kartu su šeima. Negalėjau sutramdyti ašarų. Kraupiausia, kad tas koncertas buvo skirtas vaikams“, – sakė Ch. Parkeris.

Labdaros organizacijos iniciatyva buvo surinkta daugiau nei 25 tūkst. svarų sterlingų (maždaug 29 tūkst. eurų), kurie, kaip parama, bus skirti, begalės piliečių nuomone, didvyriškumą pademonstravusiam S. Jonesui.

Buvo sukurtas ir paramos Ch. Parkeriui tinklalapis. Per jį nuo antradienio vidurnakčio jau suaukota daugiau nei 21 tūkst. svarų sterlingų (maždaug 24,3 tūkst. eurų).